Pasquale Sensibile kimdir?

Burak Elmas döneminde Galatasaray'la anlaşmaya varan Pasquale Sensibile, bugün itibariyle takımdan ayrıldı. Yeni Başkan Dursun Özbek, sportif direktörlük koltuğu için Cenk Ergün'ü görevlendirirken, Sensibile'ye teşekkür edildi. Peki, Pasquale Sensibile kimdir?

ABONE OL
GİRİŞ 20.06.2022 20:18 GÜNCELLEME 20.06.2022 20:27 SPOR
Pasquale Sensibile kimdir?
Pasquale Sensibile kimdir?

Burak Elmas döneminde sportif direktör olarak göreve getirilen Pasquale Sensibile, 20 Haziran Pazartesi günü itibariyle takımdan ayrıldı. Burak Elmas'ın danışmanı Luis Campos'un Sarı-Kırmızılı ekibe önerdiği Sensibile, 4 aylık görevinin ardından Cimbom'a veda etti. Peki, Pasquale Sensibile kimdir?

PASQUALE SENSİBİLE'NİN BİYOGRAFİSİ

Pasquale Sensibile, 18 Eylül 1971'de İtalya'nın Lecco kentinde dünyaya geldi. 2022 Şubat itibariyle 50 yaşındadır. Küçük yaşlarda futbola başladı. Futbola başlamasında kendisi gibi futbolcu babası Aldo Sensibile'nin etkisi büyüktür. 1989'dan 2003'e kadar çeşitli kulüplerde oynayan Sensibile, 14 yıllık kariyerini Pro Sesto adlı alt lig ekibinde noktaladı. Futbol hayatı genellikle gözlerden ırak şekilde geçti. Ancak, profesyonel futbol kariyerini noktaladıktan sonra teknik heyette daha göz önündeki kulüplerde çalıştı. 

Pasquale Sensibile kimdir ve kaç yaşındadır?

SENSİBİLE HANGİ TAKIMLARDA GÖREV ALDI?

50 yaşındaki futbol insanı Pasquale Sensibile, Novara, Sampdoria ve Mantova takımlarında sportif direktör olarak görevlendirildi. Daha sonra Roma, Trapani ve Alessandria ekiplerinde kariyerini gözlemci ve sportif direktör olarak sürdürdü. 2018'de tekrar Roma'ya dönen Sensibile, 1 yıl daha burada gözlemcilik yaptıktan sonra 2019'da boşa çıktı. 3 yıldır kulüp arayışı içerisinde olan İtalyan, 2022'de Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'la Sportif Direktörlük görevi için anlaşma sağlamıştı. Cimbom'un bu hamlesinde eski Başkan Burak Elmas'ın danışmanı Luis Campos'un etkin rol oynadığı düşünülüyordu.

Luis Campos Pasquale Sensibile

SPORTİF DİREKTÖR NEDİR?

Modern futbolda sıkça kullanılan bir kavram olan sportif direktör, bir kulübün transfer işlemlerinden ve takımın genel form durumundan sorumludur. Ayrıca, takımın kimyasına uyacağını düşündüğü oyuncuları önce teknik direktöre daha sonra başkana sunar. Ek olarak, altyapı ve gözlem ekipleri de sportif direktöre bağlıdır.

SENSİBİLE: "ÇOK MUTLUYUM..."

Galatasaray'ın eski Sportif Direktörü Pasquale Sensibile, kulübün televizyon kanalına özel açıklamalarda bulunmuştu. Tecrübeli İtalyan: "Öncelikle, burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Galatasaray'ın çok önemli bir tarihi var. Bu benim için çok güzel bir fırsat. Gurur duyuyorum. Hepimiz ortak bir amaç için çalışacağız. Bunun içinde biz varız, yöneticilerimiz, sportif ekibimiz ve taraftarımız var. Bu durumu hep birlikte düzelteceğiz. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum" diye konuşmuştu.

TAKIMDAN AYRILDI

Sarı-Kırmızılı ekipte Dursun Özbek'in yönetime gelmesiyle beraber sportif direktörlük koltuğuna Cenk Ergün getirildi. Yeni Yönetim, mevcuttaki Pasquale Sensibile ile yol ayrımına gitti. Kulüpten yapılan açıklamada: "Pasquale Sensibile’ye kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz" denildi.

Cenk Ergün kimdir?Cenk Ergün kimdir?

YORUMLAR 1
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Paranız vardı da Gedsonu niye kaçırdınız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR