Fatih Terim’den unutulmayan itiraf “Babam beni ona emanet etti”

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim, yıllar önce yaptığı bir açıklamada Sarı Kırmızılı ekibe ilk transfer dönemini anlattı. Terim, “Babam beni Metin Oktay’a emanet etti” derken, İstanbul serüveninde rahmetli Metin Oktay’ın rolünü açıkladı. Terim, 10 Ocak 2022’de 5 yıldır sürdürdüğü teknik direktörlük görevini Domenec Torrent’e bırakmıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.03.2022 13:49 GÜNCELLEME 23.03.2022 16:49 SPOR
Fatih Terim’den unutulmayan itiraf “Babam beni ona emanet etti”
Fatih Terim’den unutulmayan itiraf “Babam beni ona emanet etti”

Fatih Terim… Galatasaray’la hem futbolculuk döneminde hem de teknik direktörlük yıllarında sayısız maça çıkmış bir isim. Sayısız başarılar elde etmiş. Bu başarılarından bazıları hala Türk takımları tarafınca egale edilememiş. 2000 UEFA Avrupa Kupası şampiyonluğunda o, Galatasaray’ın başındaydı. Lakin onun 48 yıl önceki transferinde Galatasaray’ın efsanevi isimlerinden Metin Oktay’ın da payı büyüktü. Rahmetli Oktay, Terim’in takıma kazandırılabilmesi için büyük çaba sarf etmiş.

Maçı kazandılar, kurşuna dizildiler! Ukrayna futbolunun kara tarihiMaçı kazandılar, kurşuna dizildiler! Ukrayna futbolunun kara tarihi

Metin Oktay Galatasaray

Metin Oktay, Terim’in Baba Ocağında!

1955 yılında İzmirspor’dan Galatasaray’a geçen ve 1969’da aynı ekipte futbola veda eden Metin Oktay, vefatına kadar Sarı Kırmızılı ekip için çalışmaya devam etti. Futbolu bıraktıktan 5 sene sonra, o dönem Adana Demirspor’da yıldızını parlatan Fatih Terim için de devredeydi.

Fatih Terim Metin Oktay

Oktay, 1974 yaz transfer sezonunda Adana’ya gider. Fatih Terim’in babasının misafiri olur. O esnada Fatih Terim de içeride babasıyla Galatasaray efsanesinin konuşmalarına şahit olur. Rahmetli Oktay, “Fenerbahçe 20 bin teklif etmişti. Galatasaray 8 bin lira verdiğinde mutluluktan havaya uçuyordum” demiş bir isimdi. Talat Amca’dan Fatih Terim’in transferi için izin ister. Babasıyla alakadar olur.

Talat Terim’in Elini Öptü

Talat Terim de oğlunun Galatasaray’a gidecek olmasından ötürü bir hayli heyecanlıdır. Lakin en nihayetinde evladının gurbet eline gidecek olması içini bir nebze olsun huzursuzluğa sürükler. Kapının pervazında Metin Oktay’a eğilip: “Oğlum sana emanet. Allah utandırmasın. Yolunuz açık olsun” der. Metin Oktay da, Talat Terim’in elini öperek evden çıkar. Fatih Terim, 1974’te kendisini uzun yıllar Galatasaray’a bağlayan o imzayı attığında, Metin Oktay büyük rol üstlenmişti.

Fatih Terim'in rahmetli babası Talat Terim

Ancak henüz 55 yaşında, Boğaziçi Köprüsü çıkışında geçirdiği bir trafik kazasından ötürü hayatını kaybetti. Sene 1991’di. Terim’in 2000 yılındaki çifte Avrupa zaferini göremedi. Fatih Terim de 2020 yılında, 20 yıl önceki kendisine bir mektup kaleme aldı. Mektupta Galatasaray’a transfer sürecini, Metin Oktay’ın transferindeki yerini anlattı. Terim, mektupta babasının “Allah utandırmasın, yolunuz açık olsun” duasına karşılık: “Merak etme. Allah utandırmadı. Yolunu da hep açık etti” ifadelerini kullandı.

Mondragon, arkadaşının infaz edildiği anı unutamıyor! Kendi kalesine gol attı diye...Mondragon, arkadaşının infaz edildiği anı unutamıyor! Kendi kalesine gol attı diye...

Fatih Terim mektup

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Selçukbaba 2 yıl önce Şikayet Et
    Ah be Metin Abi, keşke bulaşmasaydın.
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende bilip bilmeden böyle yazmasaydın be insan, ne kadar bilinçsiz nefret yüklüsünüz ve sayınız çok fazla.
    Cevapla
  • evladifatihan 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes hersey olur ancak birisi imparator olur turk futbolunun tek imparatoru terimdir. varsa baskasi beri gelsin uefa kupasini aldi diye cildiranlar fetöyle baglastiranlar hepiniz gelin ve onun rekorlarini egale edin bende 50 yillik galatasarayimdan vaz gecicem
    Cevapla
  • Hasanbb 2 yıl önce Şikayet Et
    GS lı değilim. Ama GS sadece GS lılar için değil bizler içinde çok önemlidir,ülke için önemlidir. GS dibi görüyor. Buraya gelmesinin nedenide buradan çıkışın anahtarıda bellidir. GS Terim den ve onu temsil eden ne varsa o eski yapıdan kurtulmalıdır. Terim kenardan hala ben buradayım sinyali veriyor. GS lı kardeşim;Terim büyüktür ve büyük işler yapmıştır.Artık yeni yapı kurulmalı.Bırakın bu adamı.GS sız liginde Avrupa nında tadı yok.Torent şu an için doğru seçenektir. Okan gelir GS 2 sene sabreder ve düze çıkar.Terim GS a yakışmaz artık.Yük o yük.
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Uefa süper kupa maçında Galatasarayın teknik direktörü romen LUCESKU idi
    Cevapla
  • MASK 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu düş şu gs ve türk futbolunun yakasından bizene bizene
    Cevapla
  • ihtiyar 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin gibilerde düşsün futbolun yakasından, küfredip nefret tohumu yaymaktan başka ne yapıyorsunuz ki. varsa yoksa hakaret eyyam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR