Fabrizio Casaretto kimdir? Dursun Özbek'in listesinde o da var! Casaretto nereli?

Galatasaray'da 11 Haziran Cumartesi günü yapılan Olağan Seçimli Genel Kurul'da Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu başkanlık için yarışıyor. Eski başkan Özbek'in listesinde Fabrizio Casaretto da bulunuyor. Peki, Fabrizio Casaretto kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Casaretto'nun kariyeri ve biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2022 16:14 GÜNCELLEME 11.06.2022 16:14 SPOR
Fabrizio Casaretto kimdir? Dursun Özbek'in listesinde o da var! Casaretto nereli?
Fabrizio Casaretto kimdir? Dursun Özbek'in listesinde o da var! Casaretto nereli?

Galatasaray Lisesi'nde Olağan Seçimli Genel Kurul, 11 Haziran Cumartesi günü itibariyle başladı. Dursun Özbek ve Eşref Hamamcıoğlu seçimde yarışırken, her iki adayın da listeleri merak ediliyor. Özbek'in listesinde, Metin Öztürk'le ittifak yaptıktan sonra geçen Fabrizio Casaretto da bulunuyor. 2021 seçimlerinde de Öztürk'ün listesinde yer alan Casaretto, bu yıl yine aynı listenin Denetim Kurulu bölümünde kendine yer bulmuştu. Peki, Fabrizio Casaretto kimdir ve kaç yaşındadır?

Fabrizio Casaretto Kimdir?

Fabrizio Casaretto, 1972 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. 50 yaşındadır. Ailesinin İspanya Musevilerinden olduğu ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde (II. Bayezid) İstanbul'a göç ettiği düşünüluyor. Doğma büyüme İstanbullu olan Casaretto, eğitim öğretim hayatına yine aynı kentte başladı. İlkokul ve ortaokul eğitiminin ardından liseyi "Lycee Français Pierre Loti" okulunda tamamladı. Üniversite eğitimi için Fransa'ya giden Casaretto, Aix-Marsilya Üniversitesi'nde Ekonometri Bölümü'mden mezun oldu. Ayrıca, Paris'te yer alan Amerikan Üniversitesi'nden de Profesyonel Finans sertifikası aldı.

Fabrizio Casaretto kimdir?

Üniversiteden mezun olur olmaz iş hayatına atılan Fabrizio Casaretto, ilk etapta çeşitli firmaların bünyesinde deneyim kazandı. Finans ve ekonomi sektöründe uzun süre yer aldıktan sonra, 2017'de kendi danışmanlık firmasını kurdu. Burada, risk yönetimi; danışmanlık, ekonomi, finans ve hedging gibi hizmetler veren Casaretto, evli ve bir çocuk babası.

Galatasaray başkan adayı Metin Öztürk

Fabrizio Casaretto'ya ilişkin dikkat çeken bir diğer detay ise, Galatasaray Spor Kulübü'nün lisanslı sporcusu olması. Sarı Kırmızılı ekipte yetişkin lisanslı yelken sporu şubesinde bulunan Casaretto, kulübün yönetim tarafıyla da oldukça içli dışlı. Özellikle, Burak Elmas'ın kazandığı seçimlerde Metin Öztürk'ün listesindeydi. O dönem, Denetim Kurulu'nda adı geçiyordu.

Bu yıl yapılacak seçimlerde Metin Öztürk yine adaylığını açıklamış ve listesine yine Fabrizio Casaretto'yu eklemişti. Ancak devam eden günlerde Öztürk, Dursun Özbek ile ittifak yaptı. Öztürk'ün listesinde yer alan Fabrizio Casaretto da, Özbek ve Öztürk'ün ittifak listesinde kendine yer buldu.

Fabrizio Casaretto, Scala Yayıncılık'tan "Finansal Korunma Hedging" başlıklı bir kitap yayımladı. 288 sayfalık bu eser, Casaretto'nun deneyim ve tecrübelerinden; finansal piyasalardaki risk unsuruna karşı alınabilecek önlem tavsiyelerinden oluşuyor. 

YORUMLAR 2
  • Tef tef 2 yıl önce Şikayet Et
    Tam yerini bulmus. Yakisir
    Cevapla
  • alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    sen de yerini bulmuşsun...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR