Aaron Ramsey kimdir?

Yaz transfer sezonunun açılmasıyla beraber Türk kulüpleri yeni sezon kadrosunu oluşturmaya başladı. Teknik direktörlük koltuğuna Andrea Pirlo'yu getirerek flaş bir başlangıç yapan Fatih Karagümrük, rotayı yeniden İtalya'ya kırdı. Süper Lig ekibinin şimdiki hedefi ise Aaron Ramsey. Peki, Aaron Ramsey kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Gallerli futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

ABONE OL
GİRİŞ 23.06.2022 13:15 GÜNCELLEME 23.06.2022 13:16 SPOR
Aaron Ramsey kimdir?
Aaron Ramsey kimdir?

Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo'nun gelişiyle beraber yaz transfer döneminde hareketli saatler yaşanıyor. Bu sezon iddialı bir kadro oluşturmak için kolları sıvayan ekip, kariyerini Juventus'ta sürdüren Aaron Ramsey ile temasa geçti. Takımın yeni teknik direktörü Pirlo, transfer sürecinde bağlantılarını kullanacağını belirtirken rota Avrupa'ya çevrildi. Peki, Andrea Pirlo kimdir ve kaç yaşındadır? İşte, Gallerli futbolcunun kariyeri ve istatistikleri...

Odise Roshi kimdir?Odise Roshi kimdir?

AARON RAMSEY'İN BİYOGRAFİSİ

Tam adıyla Aaron James Ramsey, 26 Aralık 1990'da Büyük Britanya Krallığı'na bağlı Galler devletinin Caerphilly kasabasında dünyaya geldi. Haziran 2022 itibariyle 31 yaşındadır. Son üç sezondur Juventus'ta forma giyen Ramsey'in buradaki kontratı Haziran 2023'te bitiyor. Aynı zamanda Galler Milli Takımı'nda da oynayan futbolcu, merkez orta saha, on numara ve orta sahanın sağında performans gösterebiliyor.

KARİYERİ VE İSTATİSTİKLERİ

Aaron Ramsey, futbola doğduğu ülkenin köklü takımlarından Cardiff City'nin altyapısında başladı. Henüz 9 yaşındayken dahil olduğu Cardiff'te 2007 yılında A Takıma yükseltildi. Profesyonel arenaya ayak bastığında 17 yaşındaydı.

1 Temmuz 2007'de Cardiff ile İngiltere Championship'te mücadele eden Ramsey, o sezon 21 maça çıkarken 2 gol atıp 3 asist yaptı. Henüz 17 yaşında olmasına karşın gösterdiği bu performansla değerini 50 bin Euro'dan 5 milyon Euro'ya çıkarttı. 

Aaron Ramsey Arsenal

1 Temmuz 2008'de İngiltere Premier Ligi'nden Arsenal, Cardiff'e 6 milyon 400 bin Euro ödeme yaparak oyuncunun bonservisini satın aldı. İlk sezonunda 9 maça çıkan Ramsey, ikinci sezonunda 18 maça çıkıp 3 gol, 3 asistle oynadı.

FOREST VE CARDİFF'TE 1 AY

O dönem Arsenal'i çalıştıran Arsene Wenger, oyuncunun tecrübe kazanabilmesi için Ramsey'i Nottingham Forest'a yolladı. Sadece bir aylığına Forest'ın yolunu tutan oyuncu, kaval ve adale kemiğindeki kırık sebebiyle Londra'ya geri döndü.

Londra'daki tedavi sürecinden sonra ciddi derecede kondisyon eksiği bulunan Ramsey, Ocak 2011'de çıkış takımı Cardiff City'e gönderildi. Fakat burada da sadece 1 ay kaldı. Kısa süreli Galler macerasından sonra yeniden İngiltere'ye giden oyuncu, 2011'den 2019'a kadar bilfiil Arsenal için mücadele etti.

Aaron Ramsey

28 Mayıs 2018'de 45 milyon Euro bandına çıkan Ramsey, Arsenal için 262 maça çıkıp 40 gol attı, 51 asist yaptı. Arsenal'de oynarken 26 kez sarı kart gören oyuncu, kırmızı kart cezasıyla hiç karşılaşmadı.

ARSENAL'DEN BEDELSİZ AYRILDI

2019'da Arsenal'deki kontratını uzatmayan Gallerli yıldız, beklenmedik bir şekilde Londra'yı bırakarak Juventus'un yolunu tuttu. Torino ekibine bedelsiz olarak gelen Ramsey, İtalya'daki 3 sezonunda hızla değer kaybetti ve eski günlerini adeta mumla aradı.

Aaron Ramsey'in faydalanamadığı penaltı

İtalya'daki ilk yılını 4 gol, 1 asist; ikinci yılını 2 gol, 5 asist ve 2021-22'deki yarım sezonu gol veya asist yapamadan tamamladı. Ara transfer döneminde bedelsiz olarak Glasgow Rangers'a kiralanan Ramsey, burada iki kez gol sevinci yaşadı. Fakat Eintracht Frankfurt'a karşı oynanan UEFA Avrupa Ligi finalinde penaltıdan faydalanamayınca Juventus'a geri gönderildi.

CARDİFF VE KARAGÜMRÜK İDDİASI

Transfermarkt'teki güncel değeri 5 milyon Euro'ya kadar gerileyen Aaron James Ramsey'in Juventus'ta 2023'e kadar süren kontratı bulunuyor. Fakat İtalyan ekibinin Gallerli yıldızı kadroda düşünmediği biliniyor. Gareth Bale'in Cardiff'le görüşme halinde olmasına benzer şekilde yeniden Cardiff'le irtibata geçen Ramsey için son olarak Fatih Karagümrük iddiası ortaya atıldı. 

Gareth Bale'den sürpriz hamle! Bedelsiz olarak...Gareth Bale'den sürpriz hamle! Bedelsiz olarak...

Aaron Ramsey, profesyonel futbol kariyeri boyunca 488 maça çıkarken 76 gol atıp 76 asist yaptı. Galler Milli Takımı'yla da 74 maça çıkan oyuncu, 20 kez gol sevinci yaşadı.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR