Gana’dan İngiliz hayranı futbolcuya ders niteliğinde cevap: “Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal”

Gana Futbol Federasyonu, "ulusal davet" çağrılarına olumsuz yanıt veren Eddie Nketiah'a kapıları kapattı. Federasyon açık açık, "Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal" cevabını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2022 17:21 GÜNCELLEME 21.10.2022 17:21 SPOR
Gana’dan İngiliz hayranı futbolcuya ders niteliğinde cevap: “Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal”
Gana’dan İngiliz hayranı futbolcuya ders niteliğinde cevap: “Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal”

               
Haber 7 - Spor Servisi

Katar 2022 Dünya Kupası için geri sayım başladı. Turnuvaya katılan son ekiplerin belli olmasıyla beraber gruplar da netleşti. Afrika'dan vize alan Gana da bu yıl ki organizasyonda yer alan ülkeler arasında.

Eddie Nketiah İngiltere formasıyla

Bir süredir kadro hazırlığı içerisinde olan ekip, Arsenal'den Eddie Nketiah'la temas halindeydi. İngiltere'den haber bekleyip Gana'yı ikinci sıraya koyan oyuncuya oldukça sert bir cevap verildi.

Liverpool'un eski futbolcusu Maxwell uyuşturucudan yakalandıLiverpool'un eski futbolcusu Maxwell uyuşturucudan yakalandı

Gana Futbol Federasyonu (Ghana FA) açık açık: "Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal" dedi.

NKETİAH'IN İSTEKSİZLİĞİ GANA'YI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Daha önce Athletic Bilbao'dan Inaki Williams ve Brighton'dan Tariq Lamptey, çifte vatandaşlıklara sahip olmalarına karşın Gana'dan gelen milli daveti kabul etmişti.

Fakat benzer senaryo Eddie Nketiah'ta yaşanmadı. Ganalı yetkililer genç oyuncuyla temas kurmalarına karşın bir türlü bekledikleri yanıtı alamadı. Nketiah'ın da isteksizliği sürecin tıkanmasına neden oldu.

Gana Futbol Federasyonu Başkanı Kurt Okraku

İngiltere U21 statüsünde 17 maça çıkıp 16 kez fileleri sarsan Eddie, Gareth Southgate'in beklentilerini karşılamaktan da bir hayli uzak.

Bu yıl 23 yaşına ayak basan oyuncu bir süredir Dünya Kupası'na gidecek kadroda olmayı ümit ediyordu. Fakat Southgate, hücum hattında başka isimleri tercih etti.

Hal böyle olmasına karşın hala Gana'yı bekleten futbolcuya Federasyon'dan oldukça sert bir cevap geldi. Gana'da yayın yapan bir gazetenin haberine göre, taraflar arasındaki diyalog zemininin zamanla çürüdüğü ve işlerin tartışma halini aldığı iddia edildi. 

Gana Futbol Federasyonu, ilk olarak Eddie Nketiah'ın takibini durdurdu. Hemen akabinde "Biz Dünya Kupası'na gidiyoruz. Sen evde kal" dediği öne sürüldü.

Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunda kızacak ne var ? Çocuk İngilterede Londra’da doğup büyümüş. Arsenal altyapısında İngilizler yetiştirmiş. Şimdi bu Gana’nın yaptığı aynı bizimkilerin yaptığı gibi hazıra konmak. Sonra bizi seçmedi diye ne hakla kızıyorlar ? Kariyerini daha ön planda tutuyorsa Gana’da oynamaz zaten.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Mandacı zihniyet değil benimkisi sadece var olan bir gerçeği söylüyorum. Çocuğun umrumda mı acaba ülkesinin sömürülmesi ? Bak ben Avrupa’yı biliyorum, Almanya’da okudum. İtalya, Polonya, Sri Lanka gibi farklı kökenlere mensup ama Almanya’da doğup büyümüş insanlar tanıdım. Kendilerine biz Almanız diyenler var. İngiltere’de durum bu. Bir sürü Pakistanlı var İngiltere’de ben İngiliz’im diyen. Anlatmak istediğim herkes bizim gibi duygusal yaklaşmıyor olaylara. Çocuk kariyeri peşinde işte bunda anlamayacak ne var ? Ayrıca İngiltere çocuğu yetiştirip futbolcu yapmış Gana gelip hazıra konuyor.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş olursa savaşmazlar merak etme. Rusya Ukrayna savaşını görmedin mi ? Rus’lar bile seferberlik sonrası ülkelerini terk etmeye başladı. Sen herkesi Türk’ler gibi mi sanıyorsun ? Bizden çıkar az buçuk kaçak ama kitleler halinde kimse kaçmaz. İngiltere ciddi bir savaşa girecek olursa sen bırak bu Gana kökenli çocuğu etnik olarak İngiliz olan biri bile savaşmaz İngiltere için. Avrupa’da ülken için savaşır mısın diye yapılan anketlere bir bak bence. Artık insanlığın büyük bir kısmı savaşıp ölmek istemiyor. Herkes ekmeğinin derdinde, herkes geçim derdinde. Eskidenmiş o bizim bildiğimiz savaşlar. Global dünya ve küreselleşme çoğu yerde milliyetçiliği bitirdi.
    Cevapla
  • tolo 1 yıl önce Şikayet Et
    tipik mandacı zihniyeti var kardeş sende. adamları yıllardır sömürmüşler . bari biraz olsun ülkesine hizmet etsinde sömürülmeye karşı çıksın.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaş çıkarsada ingiltere askeri olarak ganayla çarpışır sonuçta ingiltereye ihanet olur bu demi
    Cevapla
  • MASK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar
    Cevapla
  • Kimlik 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangisi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR