Mike Tyson - Jake Paul boks maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

57 yaşındaki efsanevi eski dünya ağır siklet boks şampiyonu Mike Tyson (Malik Abdul Aziz), kendinden 30 yaş küçük ünlü Youtuber Jake Paul ile boks maçına çıkacak. Boksun unutulmaz yıldızları arasında yer alan Mike Tyson, son olarak 2020 yılında Roy Jones’e karşı resmi olmayan bir müsabakaya çıkmıştı. Peki Mike Tyson - Jake Paul maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2024 16:44 GÜNCELLEME 04.05.2024 16:44 SPOR
Mike Tyson - Jake Paul boks maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?
Mike Tyson - Jake Paul boks maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

YouTube’dan ringlere transfer olan 27 yaşındaki Jake Paul ile Tyson arasındaki boks maçı gösteri amaçlı olmayacak. Tyson ve Paul dövüşü, profesyonel boks maçı olacak. Karşılaşma iki boksörün de dövüş siciline işlenecek.

MİKE TYSON - JAKE PAUL MAÇI NE ZAMAN?

Mike Tyson ve Jake Paul arasındaki boks müsabakası, 20 Temmuz 2024 (Cumartesi) günü düzenlenecek. Netflix’in canlı yayınlayacağı boks maçı, Teksas eyaletindeki 80 bin kişilik bir Amerikan futbol stadyumunda yapılacak.

MÜSABAKANIN KURALLARI AÇIKLANDI

Dövüş kuralları gereği, dövüşçülerin rakiplerini nakavt etmelerine izin verilecek. Müsabaka, 2 dakikalık sekiz turdan oluşacak. Bu süre, dövüşçülere stratejilerini uygulama ve rakiplerini analiz etme şansı verecek.

Dövüşçüler, 14 oz ağırlığında eldiven kullanılacak ve başlık kullanılmayacak.

Karşılaşmayı profesyonel maç lisansı veren Teksas’taki ilgili kurum, iki boksörün sağlık geçmişi değelendirildikten sonra “bazı istisnalar” ile karşılaşmanın onaylandığını açıkladı. Dövüşün yapılacağı Temmuz ayında Tyson 58 yaşına basmış olacak.

MİKE TYSON KİMDİR?

30 Haziran 1966 Brooklyn doğumlu Michael Gerard Tyson 54 yaşındadır. Müslüman olduktan sonraki adı Malik Abdul Aziz olarak değişmiştir. Lakabı "Demir Mike"tır. 1,78 cm boyunda ve 98–100 kg ağırlığındaki boksör 1985 yılında yaptığı ilk profesyonel maçında rakibini 1. rauntta 8. saniyede nakavtla yendi.

20 yaşında dünyanın en büyük boksörleri arasına adını yazdıran Tyson kısa süre sonra Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazandı.

Mike Tyson'ın ABD Güzellik Kraliçesi'ne tecavüz suçlamasından dolayı 3 yıl hapis ile cezalandırıldı. Girdiği hapishanede Müslüman olan Tyson Malik Abdülaziz ismini aldı. Cezası bittikten sonra bir barda çıkardığı kavga yüzünden tekrar mahkemelik oldu. 1997 yılında Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını kopardığı gerekçesiyle diskalifiye edildi. İki yıl men cezası alan Tyson'ın Ohio eyaletinde ömür boyu boks yapması yasaklandıktan sonra Tyson, 1999 yılında tekrar ringlere döndü.

31 Temmuz 2004 yılında ise Tyson geri dönüş maçına, İngiliz Danny Williams ile karşılaşmaya gitti. Tyson ilk iki raundu kazandıktan sonra üçüncü rauntta Williams, hileli hareketler yapmaya başladı ve ceza puanları yedi. Dördüncü rauntta sürpriz bir şekilde Williams, Tyson'ı nakavt etti. Maç sonrasında Tyson'ın tek bacakla dövüştüğü, diğer bacağının bağlarında bir kopma olduğu açıklandı. Kariyerindeki beşinci yenilgisini yaşayan Tyson maçtan 4 gün sonra bacağından ameliyat oldu. Menajeri Shelly Finkel, Tyson'ın bacağındaki sorunu yüzünden hasara yol açacak sağ kroşelerini atamadığını belirtti.

JAKE PAUL KİMDİR?

Jake Paul, 17 Ocak 1997'de Cleveland, Ohio'da doğdu ve Westlake, Ohio'da çocukluğunu geçirdi. Paul, kendisi gibi İnternet ünlüsü Logan Paul’un kardeşidir.

2013 yılında Vine adlı uygulamaya videolarını yüklemeye başlayan Paul, uygulamanın kapatılmasına kadar geçen sürede 5.3 milyon takipçi elde etti. 2015 yılında Disney Channel komedi dizisi Bizaardvark'da rol almaya başladı, ancak dizinin ikinci sezonun çekimlerinin gerçekleştirildiği 2017 yılında Disney Channel, Paul ile anlaştıklarını ve Paul'un dizinin ikinci sezonunda yer almayacağını açıkladı.

Aynı sene içerisinde Paul, Team 10 adı verilen bir influencer ajansı kurdu ve YouTube'a Billboard Hot 100 listesinde 91. sıraya çıkacak "It's Everyday Bro" single'ını yükledi. Single, medyada genişçe yer buldu; şarkı büyük ölçüde olumsuz eleştiriler aldı ve en çok beğenilmeme alan YouTube videolarından biri unvanına sahip oldu. İlerleyen yıllardaki YouTube kariyeri boyunca Paul'un gerçekleştirdiği eylemler çeşitli tartışmalara neden oldu.

Son yıllarda boks ringlerine adım atan Jake Paul, efsane boksör Mike Tyson ile yapacağı dövüş ile spor dünyasında da adından söz ettiriyor. Şimdiye kadar katıldığı 10 dövüşten 9'unu kazanan Paul, tek yenilgisini 2023 yılının Şubat ayında Tommy Fury'ye karşı yaşamıştı.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Deli 1 hafta önce Şikayet Et
    İt dalaşı
    Cevapla
  • vdg 2 hafta önce Şikayet Et
    kisaca sov amacli bir mac
    Cevapla
  • Mehmet DOĞAN 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu maç para için oynanıyor.
    Cevapla
  • Cahar Dudayev 2 hafta önce Şikayet Et
    Ne güzel iş parası bittikçe bi maç yap 10-15 yıl seni iadare etsin
    Cevapla
  • Serdar Aziz 2 hafta önce Şikayet Et
    İSMİ Mike Tyson değil Malik Abdul Aziz dir. Müslüman oldu :) hala tyson diyen haber kanalları var.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR