Busenaz Sürmeneli kimdir, aslen nerelidir? Milli Boksör Busenaz Sürmeneli kaç yaşındadır?

Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek olan Milli boksör Busenaz Sürmeneli'nin Paris Olimpiyatlarında ne zaman yarışacağı araştırılıyor. Peki, Busenaz Sürmeneli kimdir, aslen nerelidir? Milli BoksörBusenaz Sürmeneli kaç yaşındadır? İşte Busenaz Sürmeneli kariyeri ve biyografisi...

ABONE OL
GİRİŞ 27.07.2024 10:13 GÜNCELLEME 27.07.2024 12:21 SPOR
Busenaz Sürmeneli kimdir, aslen nerelidir? Milli Boksör Busenaz Sürmeneli kaç yaşındadır?
Busenaz Sürmeneli kimdir, aslen nerelidir? Milli Boksör Busenaz Sürmeneli kaç yaşındadır?

Bu yıl Fransa'da düzenlenen Paris Olimpiyat Oyunları'na Türkiye'den sporcular katılacak. Bu değerli isimlerden birisi ise Busenaz Sürmeneli oldu. Milli Boksörümüz Busenaz Sürmeneli hakkında internette, "Busenaz Sürmeneli kimdir, aslen nerelidir? Milli Boksör Busenaz Sürmeneli kaç yaşındadır?" sorularına yanıt aranıyor. İşte Busenaz Sürmeneli kariyeri ve biyografisi...

BUSENAZ SÜRMENELİ KİMDİR?

Busenaz Sürmeneli 26 Mayıs 1998 tarihinde Bursa'da hayata gözlerini açtı.  Sürmeneli, Fenerbhaçe Spor Kulübü sporcusu olarak biliniyor.

2019 yılının Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı bildi. 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise velter sıklet final karşılaşmasında altın madalyayı Türkiye'ye götürmüştür. Bu altın madalya ile Türkiye'nin olimpiyatlarda boks alanında alınan ilk altın madalya ünvanını taşımaktadır.

2022 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazanmıştır. 2019 Kadınlar Dünya Amatör Boks Şampiyonası'nın ardından ikinci dünya şampiyonluğunu kazandı. Performansı ile turnuvanın en iyi boksörü seçilmiştir.

Cezayir Vahran şehrinde düzenlenen 19'uncu Akdeniz Oyunları'nda ve 3. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanmayı bildi.

2024'te Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan Sürmeneli, Sırbistan'ın Belgrad şehrinde düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası final karşılaşmasında 66 kiloda altın madalyayı ülkesine götürdü.

BUSENAZ SÜRMENELİ ASLEN NERELİDİR?

Busenaz Sürmeneli aslen Trabzonlu'dur.

BUSENAZ SÜRMENELİ PARİS OLİMPİYATLARINDA NE ZAMAN YARIŞACAK 2024?

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, 1 Ağustos'ta North Paris Arena'da 66 kg'da yarışacak. 

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR