Nurcan Taylan rekor kırarak dünya şampiyonu

Dünya Halter Şampiyonası'nda Halter Bayan Milli Takımından Nurcan Taylan, Sibel Özkan'la altın madalya mücadelesinde 48 kiloda koparmada 93 kilo kaldırarak dünya şampiyonu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2010 07:30 GÜNCELLEME 18.09.2010 07:30 SPOR
Nurcan Taylan rekor kırarak dünya şampiyonu
Nurcan Taylan rekor kırarak dünya şampiyonu

Antalya'da düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda podyuma çıkan  Nurcan Taylan, 48 kiloda silkmede 121 kilo kaldırıp, dünya rekoru kırarak altın madalyaya ulaştı.

Nurcan Taylan, koparma ve silkmenin ardından toplamda kaldırdığı 214 kilo ile altın madalya kazanırken, şampiyonayı 3 altın madalya ile dünya şampiyonu olarak tamamladı.

Antalya Expo Center'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde 48 kiloda podyuma çıkan Nurcan Taylan ve Sibel Özkan madalya için birbirleriyle yarıştı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de izlediği müsabakalarda Nurcan Taylan ilk hakkında 112 kilo kaldırırken, madalya almayı garantiledi. İkinci hakkında 116 kilo kaldıran Nurcan Taylan, üçüncü hakkında 121 kilo ağırlığı kaldırarak dünya rekoru kırdı. Nurcan Taylan, toplamda 214 kiloya ulaşarak şampiyonada 3 altın madalya kazandı. Taylan, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu unvanlarının yanına dünya şampiyonu unvanını da ekledi.

Aynı kiloda yarışan diğer milli sporcu Sibel Özkan, ilk hakkında 110 kilo ağırlık kaldırarak madalya almayı garantilerken, ikinci hakkında 115 kilo ile bronz madalyayı garantiledi. Üçüncü hakkında 119 kiloyu deneyen Özkan, bu hakkında başarısız oldu. Özkan, toplamda 205 kiloya ulaşarak gümüş madalya aldı.

Başarılı halterci şampiyonayı 2 gümüş, bir bronz madalya ile tamamladı.

Çin'den Yuan Tian da silkmede gümüş madalya kazandı. Tian, silkmede ilk hakkında 106 kilo, ikinci hakkında 113 kilo, üçüncü hakkında ise 116 kilo ağırlığı kaldırdı. Genç sporcu toplamda 204 kiloya ulaşarak bronz madalya kazanırken, toplamda kendisine ait genç bayanlar dünya rekorunu kırdı.

Daha sonra düzenlenen madalya töreninde kürsüye çıkan Nurcan Taylan ile Sibel Özkan, madalyalarını TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in elinden aldılar.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • recep 14 yıl önce Şikayet Et
    hasan gelen kardeşim. ben senin yazdığın yorumlardan şunu çıkarıyorum yeni bir jet fadıl yada jet hasan sen o parayla hiç birşey araştırıp geliştiremezsin okyanusuda yüzerek değil yelkenli bir yatla kaçarak yaparsın benim yazdığım acı ama gerçek türkiyenin her yıl sadece 10 veya 15 saniyelik bir reklama 100 milyonlarca auro ayırdığını sölüyorum yani turist bazında sadece türkiyernin ismini o insanlara hatırlatmak için unutturmamak için. üstelik bilgin olsun türkiyenin şu anki hükümeti argeye senelik 5 milyar kaynak aktarıyor.
    Cevapla
  • turgay etçibaşı 14 yıl önce Şikayet Et
    başbakana.... Sayın başbakanım...Basketbolda 2. olanlara birer buçuk milyon tl verdiniz.. tum takıma 28 milyon...Bu kardeşimiz dünya birincisi olmuş...en az 30 milyon tl haketmiş...ADALET DEVLETİN TEMELİDİR>>>>:::
    Cevapla
  • djamel 14 yıl önce Şikayet Et
    bazı yorumcu şuursuz AKP liler:). kardeşim çifte standart olmasın, basketçilere o kadar para veriliyorsa bu kıza da verilsin. 1,5 milyon devlet için bir şey değil. madem bu mal basketçilere bu kadar para veriliyor kıza da verilsin.
    Cevapla
  • djamel 14 yıl önce Şikayet Et
    evet paraları görelim:) Hani nerede milyonlar?. halterde dünya rekoru kırmışız, düşünsenize 48 kiloda 121 kg kaldıran bir kadın yok daha dünyada. şimdi bu sporcuyu ödüllendirmek gerekmez mi? adam başı 500 er cumhuriyet altını verilen basketçiler daha mı değerli? olimpik sporlar dünyada çok izlenir, bizim burada tam tersi pek rağbet görmez. hemen bu sporcuya 1 milyon TL verilmeli:)
    Cevapla
  • bünyamin gemici 14 yıl önce Şikayet Et
    hamit gel sende kaldır sana da versin. hamit bey türkiyenin başarılarından rahtsız oluyorsun galiba senin de kaldırma yeteneğin vardır sanırım... gel kaldır ben sana tank alıcam.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR