Bakan Kılıç'tan 14 ile stadyum sözü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ülkenin güçlenmesiyle 14 stadyumun temelini bir arada atabilecek duruma gelindiğini söyledi...

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2011 17:11 GÜNCELLEME 17.12.2011 17:11 SPOR
Bakan Kılıç'tan 14 ile stadyum sözü
Bakan Kılıç'tan 14 ile stadyum sözü

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, geçmiş yıllarda Türkiye’de bir stadyumun temelini atabilmek için on yıl para biriktirildiğini şimdi ise ülkenin güçlenmesiyle 14 stadyumun temelini bir arada atabilecek duruma gelindiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsü yanında inşa edilecek olan İlkadım Spor Salonu’nun temel atma törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Suat Kılıç, “ Bugün burada bulunduğum için çok mutluyum, bahtiyarım, bu imkanları veren Allah’a her şeyden evvel hamd ediyorum, şükrediyorum. Bu eserler, imkanlar, projelerin her biri artacak çoğalacak her birinin bereketleri olacak. Ama sizlerin buralara katılımıyla bu eserlerin projelerin berekete daha da artacak. Bütün Samsunu burada görmüş olmaktan dolayı bir heyecana kapılıyorum. Herkesin bu eserlere sahip çıkma heyecanı bizlere de çok daha heyecan veriyor.” dedi.

Bakan Kılıç, “Her defasında yepyeni adımlarla Samsun’u bulunduğu yerden çok daha iyi bir yere taşıma gayretiyle hareket ediyoruz. 10 yıl önceki Samsun ile şimdiki Samsun bambaşka bir şehir. 5 sene sonraki Samsun’da bugüne göre bambaşka, çok daha nitelikli, modern, eksiklerini daha fazla tamamlamış Karadeniz’in kuzeyin parlayan yıldızı olacak. Buna ben inanıyorum, sizde inanın.” diye ifade etti.

“Seçim öncesi Sağlık Kenti Samsun yanında Kongre Kenti Samsun, Tarım Kenti Samsun, Sanayi Kenti Samsun yanında sözünü verdiğimiz bir vurguda daha vardı, ne demiştik Spor Kenti Samsun” diyerek sözünü hatırlatan Bakan Kılıç şöyle devam etti:

"Sadece 6 ay oldu, bu altı ayda Spor Kenti Samsun olmaya giden yolda çok büyük katkılarla yolumuza devam ediyoruz. Spor yatırımlarının ayak sesi inşallah 2012 yılının ilk yarısında Stadyum Samsun’un temeline atmaya götürecek bunu hazırlanıyoruz. Stadyum Samsun, yaklaşık 100 trilyonluk bir yatırım. Bu yapılanları halkın fark etmesini istiyorum. Marifet iltifata tabidir, bunu ben kendim için istemiyorum. Bu yatırımların şehirde bir heyecan yarattığını görmemiz lazım. Kolay şeyler değil bunlar. Bırakın 100 milyon Liralık Samsun Stadyumunu, engelliler için aldığımız 150 bin liralık engelli aracı bile beni heyecanlandırıyor, bunu hissetmek lazım. Oradaki engelli kardeşlerimin duasını almak desteğini almak, onların bir eksiğini karşılıyor bulunmak beni heyecanlandırıyor. Çünkü geldiğim yeri biliyorum, doğduğum köyü biliyorum. Cumhuriyet Türkiye’si olmasaydı, Cumhuriyet idaresi olmasıydı hiç birimizin burularda olamayacağını biliyorum. O heyecanla küçük şeyler bile bana büyük mutluluklar yaşatıyor. Samsun’la birlikte önümüzde yılda 14 ilde stadyum temeli atacağız. Eskiden bu ülke bir stadyumu bitirebilmek için on yıl para biriktirilirdi, şimdi bir yılda 14 stadyumun temelini bir arada atabilecek kadar kuvvetliyiz. Bul ülkeyle gurur duymak hakkımızdır."

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor müsabakalarında derece yapan engelli sporculara hediyeler takdim etmesinin ardından, Samsun protokolündekilerin katılımıyla birlikte butonlara basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi.

(cihan)

 

YORUMLAR 1
  • KÖKSAL AYGÜN 12 yıl önce Şikayet Et
    STADI BIRAK. Sayın Bakanım stadı bırak şikeye bak.Şike kanunu ile yapılan stadlar yıkılır.Temeli bereketsiz olur.TFF(fenerasyon) nin tek doğru işi yok onları takip edin.Lütfen.Stadlerı birisi yapar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR