Kadıköy'de son saniye üçlüğü

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, Kadıköy'de Antalyaspor'u son saniyede Nani'nin attığı frikik golü ile 2-1 yendi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.08.2015 22:45 GÜNCELLEME 31.08.2015 11:25 SÜPER LİG
Kadıköy'de son saniye üçlüğü
Kadıköy'de son saniye üçlüğü

Sarı-lacivertli takıma galibiyeti getiren iki golü de Nani atarken, Antalyaspor'un tek golünü Guilherme kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 7'ye yükseltirken, Antalyaspor'un puanı 6'da kaldı. 

Milli maç arasının ardından Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig'deki 5. maçını Kasımpaşa ile deplasmanda oynayacak. Antalyaspor ise 5. haftada Eskişehirspor'u konuk edecek.

CANER ERKİN YERİNE HASAN ALİ 

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan karşılaşmada Portekizli teknik adam Pereira, mecburi bir değişiklik yaparak ilk 11'ini belirledi. Atromitos maçının iyi oynayan isimlerinden Caner Erkin kırmızı kart cezası sebebiyle Antalyaspor'a karşı forma giyemedi.  Pereira, cezalı Caner'in yerine Hasan Ali Kaldırım'a sol bekte forma verdi. Sarı-lacivertliler sahaya kalede Volkan Demirel'le çıkarken, savunma dörtlüsünü  Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Abdoulaye Ba, Hasan Ali Kaldırım oluşturdu. Orta sahada Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego Ribas ve Luis Nani görev alırken, sarı-lacivertlilerin ileri uçtaki gol silahları Robin van Persie ve Fernandao oldu.

FENERBAHÇE'DEN HIZLI BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe, taraftarı önündeki karşılaşmaya daha hızlı başlayan taraf oldu. Mücadelenin 11. dakikasında sarı-lacivertli ekip ilk önemli atağını gerçekleştirdi. 11. dakikada ceza sahası içerisinde Hollandalı yıldız oyuncu Robin van Persie topla buluştu. Van Persie rakibinden güzel bir hareketli sıyrıldıktan sonra çizgiye inerken topu penaltı noktasına doğru yerden çevirdi. Hollandalı oyuncunun topu gönderdiği tehlikeli noktada hiçbir Fenerbahçeli oyuncu olmayınca, savunma topu uzaklaştırmayı başardı.

Gol için rakip alanda boşluk arayan Fenerbahçe, 40. dakikada da önemli bir pozisyona girmeyi başardı. Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Hasan Ali Kaldırım'ın ceza sahasına açtığı güzel ortayı Nani güzel bir kafa vuruşu yaptı ancak Antalyaspor kalecisi Fornezzi de topu aynı güzellikte çelmeyi başardı. Ceza sahası içerisinde boşta kalan top Diego'nun önüne geldi. Brezilyalı oyuncunun ceza sahası içerisinde yaptığı vuruş üstten auta çıkarken, Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını da değerlendirememiş oldu.

ARTAN BASKI GOLÜ DE GETİRDİ

İlk yarının son dakikalarında baskısını arttıran sarı-lacivertli ekip aradığı golü de 42. dakikada buldu. Sol kanattan aut çizgisine yakın bir noktadan Robin van Persie topu ceza sahası içerisine ortaladı. Hollandalı oyuncunun arka direğe açtığı ortada topu Nani yaptığı şık kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Böylece Portekizli oyuncu bu sezon ligdeki ilk golünü kaydetmiş oldu. 

İlk yarının kalan süresinde başka gol olmadı ve ilk 45 dakikayı Fenerbahçe, Nani'nin golüyle 1-0 öne kapadı. 

FENERBAHÇE'DE ZORUNLUK DEĞİŞİKLİK 

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, ikinci yarıya zorunlu bir oyuncu değişikliği ile başladı. İlk yarıda bir pozisyonda sakatlanan savunma oyuncusu Ba, ilk yarıyı tamamlasa da ikinci yarıya devam edemedi. Pereria Ba'nın yerine oyuna Çek savunma oyuncusu Kadlec'i aldı. 

Karşılaşmanın 53. dakikasında Fenerbahçe'nin sol kanattan gelişen atağında Hasan Ali Kaldırım, topu Robin van Persie ile buluşturdu. Hollandalı oyuncunun ceza sahasına yükselttiği topu Nani önüne almak isterken girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Portekizli oyuncu bu pozisyonda rakibinin faul yaptığı gerekçesiyle penaltı bekledi ancak hakem pozisyonu devam ettirdi.

KADLEC'İN HATASINDA ANTALYASPOR GOLÜ BULDU 

Fenerbahçe daha fazla rakip alanda gol aradığı dakikalarda, kalesinde sürpriz bir şekilde golü gördü. Karşılaşmanın 70. dakikasında Samuel Eto'o topu bir süre taşıdıktan sonra savunma arkasına sarkmaya çalışan Guilherme'ye topu gönderdi. Kadlec topu uzaklaştırmak isterken dengesini kaybetti ve yere düştü. Boşta kalan topu ceza sahası yayının üzerinde Guilherme yaptığı şık ve düzgün vuruşla ağlara göndermeyi başardı. Antalyaspor 70. dakikada bu golle skoru 1-1'e getirdi.

NANI FENERBAHÇE'YE HAYAT VERDİ

Antalyaspor'un golünden sonra Fenerbahçe galibiyet yeniden öne geçmek için Antalyaspor sahasında baskı kurdu. Sarı-lacivertli ekip 87. dakikada çok önemli bir de fırsat yakaladı. 87. dakikada Alper'in ortasına şık bir kafa vuruşu yapan Diego, kaleci Fornezzi'yi geçemedi.

Mücadelenin son dakikaları oynanırken hakem Diego'nun ceza sahasına girerken rakibi tarafından düşürülmesini faul olarak değerlendirdi. Sarı-lacivertli ekipte kazanılan frikiği kullanmak için topun başına Nani geçti. Portekizli yıldız oyuncu yaptığı şık vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi son dakikada Antalyaspor önünde 2-1 öne geçirdi. Bu golün ardından hakem maçı başlatmadan 90 dakikayı sonlandıran düdüğü çaldı ve Fenerbahçe sahadan 2 1'lik galibiyetle ayrıldı. 

FENERBAHÇE: 2 - ANTALYASPOR: 1

Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 
Hakemler: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Asım Yusuf

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Ba (Dk. 46 Kadlec), Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza (Dk. 76 Alper Potuk), Diego, Nani, Van Persie, Fernandao (Dk. 63 Volkan Şen)

Antalyaspor: Fornezzi, Ömer Kandemir (Dk. 84 Lokman Gör), Celutska, Diego, Kvesic, Emre Akbaba (Dk. 39 Gusmao Guilherme), Kadir Bekmezci, Zeki Yıldırım, Emrah Başsan, Lazarevic (Dk. 63 Serdar Özkan), Eto'o

Goller: Dk. 42 ve 90 6 Nani (Fenerbahçe), Dk. 70 Guilherme (Antalyaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 29 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 67 Nani (Fenerbahçe)

YORUMLAR 31 TÜMÜ
  • musty 8 yıl önce Şikayet Et
    Antalyaspora yataş sponsor oldu sanırım
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra fener üç kornere bir penaltı atarsa hiç şaşırmam.
    Cevapla
  • M.ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Maçlar artık fener yenene kadar süre yok
    Cevapla
  • lefter 8 yıl önce Şikayet Et
    Antalya yatmaya gelmiş 10 dk uzatma olmalıydı.
    Cevapla
  • kuzu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağlamayın ve alkışlayın. En büyük Fenerbahçe
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR