Kulüplerden TFF'ye 5 tarihi öneri!

Kulüpler Birliği Vakfı, Haliç Kongre Merkezi'nde toplandı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.02.2016 17:10 GÜNCELLEME 29.02.2016 17:11 SÜPER LİG
Kulüplerden TFF'ye 5 tarihi öneri!
Kulüplerden TFF'ye 5 tarihi öneri!

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan hakem hataları nedeniyle olağanüstü toplantı kararı alan Kulüpler Birliği Vakfı, Haliç Kongre Merkezi'nde toplandı.

Toplantıya Beşiktaş, Trabzonspor, Akhisar Belediyespor, Torku Konyaspor, Çaykur Rizespor, Sivasspor, Eskişehirspor, Antalyaspor, Bursaspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa kulüpleri katılırken, Kayserispor ve Mersin İdmanyurdu katılmadı.
Toplantıda alınan kararları açıklayan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nu eleştirdi. Gümüşdağ'ın açıklamaları şöyle:

"MÜFTÜOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI TATMİN EDİCİ DEĞİL"

"Biz Kulüpler Birliği olarak kişilerden çok kurumları muhatap alıyoruz. Ben sayın Demiören'le bir kere değil defalarca görüştüm. Hakem hataları kabul edilebilir düzeye indirilmesini istiyoruz. MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'nun Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası yaptığı açıklamaları tatmin edici görmedim.

Projeler sunmamız lazım, bir şeyler çıkarmamız lazım. Futbolun sorunları büyük, futbolun değişime ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Buna hep beraber katkı sağlamamız lazım. 

"HAKEM NOTLARI ULUSLARARASI DENETİME AÇILSIN"

Düşen kulüplerimiz, Avrupa'ya giden kulüplerimiz ve şampiyonların belirlendiği yer sahanın içidir. Hakemlerin ortaya koyduğu performans neticeyi etkiliyor.

Biz, futbolcuların ve teknik direktörlerin de hakeme yardımcı olması gerektiğini savunuyoruz. Bu konuda samimiyiz. Özellikle futbolcularımızın hakemleri aldatmasına destek vermeyiz. 18 kulüp de burada fikir birliğine varmış durumda.

Şu an 5 maddeyi burada değerlendirdik. Premier Lig'de olduğu gibi uluslararası bir bağımsız denetim şirketiyle anlaşılsın ve hakem raporları bir de kuruluş tarafından çek edilsin. MHK'nin raporları değerlendirmesiyle birlikte uluslararası bir yapının da bunu değerlendirmesini çok doğru olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda, oynanan maçla ilgili iki kulübün de görüşünün o sonuca o değerlendirmeye katılmasını istiyoruz."

Bu arada Kulüpler Birliği Vakfı'nın toplantısına  Premier Lig Federasyonu ve Kulüpler Birliği Vakfı danışması Nick Coward da katıldı.

YORUMLAR 2
  • bando eses 8 yıl önce Şikayet Et
    kulüpler birliği yıllar önce ortaya attığı sözünü daha ne zaman TFF'ye kabul ettirecek. gerçekten 20 takımlı olmalı süper ligimiz.
    Cevapla
  • 20 takımlı lig 8 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki sezon 20 takımlı lig olacak diye çalışılıyordu, ne oldu acaba
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR