Nihat Özdemir'den seyirci ve 8 yabancı açıklaması

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Başakşehir'in şampiyonluğu, 8 yabancı kuralı ve önümüzdeki sezon stadyuma seyirci alınıp alınmayacağıyla ilgili konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 20.07.2020 15:16 GÜNCELLEME 20.07.2020 15:17 SÜPER LİG
Nihat Özdemir'den seyirci ve 8 yabancı açıklaması
Nihat Özdemir'den seyirci ve 8 yabancı açıklaması

Nihat Özdemir'in gelecek sezon, yabancı kuralı ve seyircili maçlar  ile ilgili demeçleri şöyle:

 

 

"HEDEFİMİZ %35-40 SEYİRCİYLE OYNATMAK"

Pandemi sürecinden dolayı seyircili oynama işini yapamadan sezonu tamamlıyoruz. Ana hedefimiz 2020/21 sezonunu seyircili oynatabilmektir. Stadyumların tam kapasitesinin kullanılmasını zor görüyorum. Yüzde 40, yüzde 35 kapasiteyle seyircili oynatmak en büyük hedefimiz. Devletimizin izni de gerekli.

 

 

"AĞUSTOS'TA KARARIMIZI VERECEĞİZ"

Pandemi sürecinin nereye gideceğine göre de belli olacak. Salgın hastalığın şakaya gelir tarafı yok. Gerekli tedbirleri almak mecburiyetindeyiz. TFF de bu işe dahildir. Pandemi sürecinden sonra 8 haftalık Süper Lig'de, 6 haftalık 1. Lig'de oynanan maçlar kalbimizdeydi. İki takım da sadece olay çıktı. İnşallah sona erdireceğiz. 2020/21'i düşük kapasiteli de olsa seyircili oynatmaktır. Ağustos ayında, seyircili oynatabilir miyiz ona bakacağız.

"BAKANLIKLA GÖRÜŞECEĞİZ"

Seyircili maç için bütün Avrupa bu hazırlık içerisinde. Biz de hazırlık içerisindeyiz. Sağlık Bakanlığı ve Hükümetimiz ile görüşeceğiz. Son kararı biz vereceğiz.

"YABANCI SINIRI İÇİN SON SÖZ"

TFF, kararını verdi. Bir defa yabancı sözleşme sıralamasında değişiklik yapmadık. 14 tane yapabilirler. Sahada 8 olacak, 6'sı kulübede olabilir. Bir takımda 3 Türk futbolcu herhalde oynama hakkı vardır. Kulüplerimizin birçoğu neden itiraz ediyor anlamadım. 2019/20'de oynanan bütün maçlarda ilk 11'lerde yabancı sayılarının ortalaması 7.52! Bizim rakam 8. Neden bu 7.52 varken, 8 demişken bu itirazları yapıyorlar.

"TFF KARARI ALDI, UYGULAYACAK!"

"Ben disipline gelmem" diyor. TFF, kararı aldı ve uygulayacak. Yolu var. Hukuk var. Tahkim var. Birçok kulübümüz Tahkim'e gitti. Tahkim, önemli bir kurum. Kararını verecek. Değişik bir karar çıkarsa, tabii ki oturup gözden geçireceğiz. Fakat Tahkim Kurulu, yönetimimizi onarsa, itiraz müracaatlarını reddederse 2020/21 sezonu 8 yabancıyla oynanacak.

"TFF BUNA "HAYIR" DEDİ"

Hem medya mensuplarına, hem de kulüp yöneticilerine sesleniyorum. Yalnız 8 yabancı diye bakmasınlar. Birçok alt noktası var. Siteden açıkladık. Kulüpler göz gezdirsin. Türk futboluna önem verdiğimiz kadar, altyapıdan gelene de önem veriyoruz. Mali şartlarda FFP'ye göre kulüpler maddi durumlarını ayarlamalılar. Altyapıya yönelmeliler. Biz hepsini düşündük. Kolay yoldan "11 yabancı oynatayım" diyor. TFF, buna hayır dedi ve dur demesini bildi. Bu kararı aldık.

"TFF VE BEIN'E TEŞEKKÜRLER"

Gerçekten 7 tane maçı aynı anda başlattık, hemen hemen aynı anda bitirdik. İki kurumu tebrik ediyorum. 7 maçı da aynı saatte başlayıp oynatan, hakemiyle VAR sistemiyle, stadyumda aldığı tedbirle, pandemi döneminde almış olunan tedbirle bitirdik. TFF'nin çalışanlarını tebrik ediyorum. Hiçbir kesintiye uğramadan yayınlayan beIN Sports'a teşekkür ediyorum. Dün bir futbol gecesi yaşandı. Çok güzel mücadeleler oldu. Her dakika neticeler değişti. Bir taraftan şampiyon belli olurken, diğer taraftan kümede kalma mücadelesi vardı.

"BAŞAKŞEHİR HAK ETTİ"

Başakşehir mutlu sona ulaştı. 4 senedir gelip gelip şampiyonlukları veriyorlardı. Bu sefer inat ettiler, direndiler ve büyük mücadele ettiler. Sonunda hakkıyla şampiyonluk kazandılar. Başta Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ'a ve yönetim kurulu üyelerine, teknik direktörleri Okan Buruk'u ve yardımcılarını, tüm futbolculara canı yürekten teşekkür ediyorum. 33. hafta oynandı. Her hafta birbirinden zorlu mücadeleler oldu, pandemi dönemi oldu, uzun ayrılık dönemi oldu. Buna rağmen lige dönüş yaptılar, 33. haftada şampiyon oldular.

"ELLERİMİZLE KUPAYI VERECEĞİZ"

İnşallah pazar günü onlara kupalarını vermek üzere bir tören düzenlemişler. Biz de federasyon, ben ve yönetim kurulu arkadaşları olarak gideceğiz. Hak ettikleri kupayı kendi ellerimizle hem futbolculara, hem yönetim kurullarına teslim edeceğiz.

"FİNAL YERİ, TAKIMLARDAN SONRA..."

Finale kalan iki takıma göre karar vermeyi planladık yönetim kurulunda, epey konuştuk. Olimpiyat Stadı gündemde. Kimler finale kalacak. finale kalanlar belli olduktan sonra karar vereceğiz. Adaletli bir karar vermeye çalışacağız. Adaletsiz bir karar vermek istemiyoruz. 29 Temmuz Türkiye Kupası finali de Olimpiyat Stadyumu'nda oynanacak. Orası hazır. 1. Lig play-off finali nerede oynanacak, önümüzdeki günlerde belli olacak.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • FSM 3 yıl önce Şikayet Et
    yerli yabancı tartışmasından daha öncemlisi bütçeleri doğru kullanabilmek.beş para etmeyen adama milyon dolarları verdi büyük kulüpler.Hayat bizim sınırlarımız içinde değil.Türkiyede şampiyon olan takım avrupada nasıl boy gösterecek.Böyle sınırlamalar ile tercihi ve rekabeti engelliyorsunuz. Oysa borcu olan takımı siz engelleyin avrupaya gitmesine sıkı tedbir uygulayın transfer yasağı koyun.Ama arkasında durun yaptıklarınızın.Bürokratlar araya girmesin.En fazla 3 sene ağlarlar sonra hayat normale döner.TS bu kadar başarılı olamazdı yasaklar uygulanmasa idi.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten derbi olmasa yüzde 10% seyirci geliyor neyin kafasindasiniz
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz 8 demiyorsunuz, siz gelecek sezon 8 yabanci diyorsunuz sonrasinda 6 ya düsüreceksiniz. Yeter artik bu beceriksizlik biktirdi. Hani nerede o yerli futbolcular, ben göremiyorum ? Yerli Futbolcular Euro bazinda para kazandiklari sürece, Türkiyede krallar gibi yasiyorlar, niye gayret etsinlerki ? 2 milyon avro degil, 2 milyon lira kazansalar, ozaman mevzu degisir.
    Cevapla
  • Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Sahada en az 6 yerli olmalı. Yabancı topçulardan gına geldi. Kendisini sevmeyen yorumcuları da ekrandan uzak tutun. Eğer bu kadar yabancı 1980 lerde olsaydı . Acaba SERGEN diye biri olur muydu? Unutmayın 3 yabancı ile GS UEFA şampiyonu oldu. Ama 14 yabancı ile bunun yanına bile yaklaşamadı. O GS çatısı milli takımda dünya 3. oldu. Yabancıyı zengin mi ediyoruz yoksa kulüpleri mi batırıyoruz. Hala batağı anlamayan görmeyen vurdumduymazlar var.
    Cevapla
  • ahtrz 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede futbolun gelişmesi için nihat özdemir gibilerin ve futbolun f sinden anlamayanların futbol yönetiminden el çektirilmesi ve hocalar futbolcular futbol eğitimi alanların futbolun yönetiminin bırakılması şart.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR