Balotelli'den tarihi performans! Adana Demirspor farka koştu!

Süper Lig'in 38. ve son haftasında Adana Demirspor, Balotelli'nin 5 gol attığı maçta sahasında Göztepe'yi 7-0 mağlup etti.

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2022 20:47 GÜNCELLEME 22.05.2022 20:56 SÜPER LİG
Balotelli'den tarihi performans! Adana Demirspor farka koştu!
Balotelli'den tarihi performans! Adana Demirspor farka koştu!

Süper Lig'de sezonun son haftasında Adana Demirspor, küme düşen Göztepe'yi 7-0'lık unutulmaz skorla mağlup ederken Mario Balotelli attığı gollerle tarihi bir akşam yaşadı.

İtalyan golcü takımı adına 5 kez sahneye çıktı ve galibiyetin kilit ismi oldu.

Balotelli attığı gollerle Alex de Souza'dan bu yana Süper Lig'de bir maçta 5 gol atan ilk futbolcu oldu. Alex, 2010-11 sezonunda Fenerbahçe'nin 6-0 kazandığı Ankaragücü maçında 5 gol kaydetmişti.

Rekor Tanju Çolak'ta

Süper Lig'de bir maçta en fazla gol bulma rekorunun sahibi Tanju Çolak... Türk futbolunun unutulmaz golcüsü, bir maçta 6 gol atmayı başarmış ve iki hat-trick yapmıştı.

Mario Jardel, Şota Arveladze ve Cenk İşler de bir maçta 5 gol atan diğer futbolcular.

Adana Demirspor: 7 - Göztepe: 0

Stat: Yeni Adana

Hakemler: Adem Cinek, Bilal Gölen, Kamil Çetin

Adana Demirspor: Vedat Karakuş, İsmail Çokçalış, Samet Akaydın (Dk. 72 Semih Güler), Tayyip Talha Sanuç (Dk. 46 Deli), Alper Uludağ, Gökhan İnler, Mustafa Kapı (Dk. 72 Ali Boyacı), Yunus Akgün (Dk. 82 Rassoul), Erhun Aksel Öztümer (Dk. 54 Akintola), Vargas, Balotelli

Göztepe​​​​​​​: Arda Özçimen, Atakan Çankaya, Kahraman Demirtaş, Mihojevic, Kerim Alıcı (Dk. 46 Baku), Efe Can Saçıkara, Yalçın Kayan (Dk. 90 Atalay Çayırlı), Berkan Emir, Tijanic (Dk. 90 Yusuf Talum), Ege Özkayımoğlu (Dk. 90 Yunus Toplu), Di Santo (Dk. 82 İzzet Furkan Malak)

Goller: Dk. 25 Atakan Çankaya (Kendi kalesine), Dk. 33, 36, 44, 61 ve 70 Balotelli, Dk. 45 Erhun Aksel Öztümer (Adana Demirspor)

Sarı Kartlar: Dk. 74 Yalçın Kayan, Dk. 80 Berkan Emir (Göztepe)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Tanjunun rekorunu saymamak lazım. Üfürükten penaltılar ve gol kralı olsun diye Erhanın çizginin üstünde topu tutup gel gol at dediği zamanların rekorları.
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Atma kamil Tanju gibisi gelmedi daha
    Cevapla
  • thu 1 yıl önce Şikayet Et
    kalecinin ve oyuncuların hareketlerini dikkatlice izleyin . Topu ceza sahasının orda kaptıran kaptırana. Kaleci atlıyor ama topa elini uzatmıyor. Hele biri kaleciye geri pas attı koştu durdu derken rakip oyuncu aldı attı.
    Cevapla
  • Emin 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyük kulüpler bu adamı niye görmez?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Haram paranın nesine bakılacak?
    Cevapla
  • sems 1 yıl önce Şikayet Et
    Balotelli 5 atacak diye oynayanda var mı ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR