Erman Toroğlu'ndan Süper Lig için flaş iddia: Herkes hazırlıklı olsun

Erman Toroğlu, Süper Lig'in gelecek sezon play-off ve play-out statüsünde oynanması için TFF'nin hazırlık yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.09.2023 11:22 GÜNCELLEME 19.09.2023 11:23 SÜPER LİG
Erman Toroğlu'ndan Süper Lig için flaş iddia: Herkes hazırlıklı olsun
Erman Toroğlu'ndan Süper Lig için flaş iddia: Herkes hazırlıklı olsun

 A Spor ekranına çıkan usta yorumcu Erman Toroğlu, play-off ve play-out konusuyla ilgili olay yaratacak ifadeler kullandı.

İşte Toroğlu'nun sözlerinin tamamı:

"Bana gelen habere göre, gelecek sezon play-off / play-out oynanması için inanılmaz bir hazırlık var. Biz seyirciye söyleyelim, seyirci hazırlıklı olsun çünkü bayağı bir hazırlık var. Olma şansı da çok yüksek geliyor bana."

PLAY-OFF SİSTEMİ NEDİR?

Play-Off Sistemi şu şekilde uygulanıyor; ligi ilk dört sırada bitiren takımlar Play-Off müsabakalarına katılma hakkı kazanır.

Ligi 4. sırada bitiren takım ile 1. sırada bitiren takım, 3. sırada bitiren takım ile ise 2. sırada bitiren takım eşleşir. Müsabakalar, 1 ve 2. takımların sahasında tek maç eleme usulüne göre oynanır.

Bu müsabakaları kazanan takımlar, ilk maç ligi daha alt sırada bitiren takımın sahasında olacak şekilde, çift maç eleme usulüne göre karşılaşırlar ve bu müsabakalar sonucunda kazanan takım ikinci finalist olarak Play-Off Finaline yükselir.

Play-Off Finali tarafsız sahada tek maç eleme usulünü göre oynanır. Kazanan takım Spor Toto Süper Lig Şampiyonu olur.

PLAY-OUT SİSTEMİ NEDİR?

Elenen veya ligden düşecek takımların belirlendiği sisteme verilen isimdir. Genelde 3,4 veya 5 (bazen 6) takımla oynanan bu sistemde, küme düşecek olan takımlar aralarında bir maç daha oynar ve küme düşme hattında olan takımlar için bir şans daha doğar.

TÜRKİYE'DE DENENDİ

2012-2013 sezonunda Türkiye liginde Play-Off sistemine bir defaya mahsus olmak üzere geçilmiştir. O sene Galatasaray, normal sezonu lider olarak tamamlamasına rağmen Play-Off sayesinde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ile arasında ikişer maç daha oynamış, şampiyonluk son maça kalmış ve Galatasaray, 2012-2013 sezonu şampiyonu olmuştur.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 140 TÜMÜ
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Buda iyice kendini bozdu. Artik heter ya bunlari ekranlara çikarmayin
    Cevapla
  • Levrock 7 ay önce Şikayet Et
    Bu TFF yönetimini derhal görevden almaliyiz, hayatimda duydugum en sacma öneri. Cocuk oyuncagimi lan her sene kural degistiriyorsunuz ? Bi 20 takim, bi 18 bi 21 takim bi 19 takim, ne yaptiginiz belli degil, Allahin cezalari. Birakin biz yönetelim sizden bin kat daha iyi yönetiriz
    Cevapla
  • Ahmed 7 ay önce Şikayet Et
    Artık İstanbul takımı olmamalı. Yeter,kusacağız. Bursa Eskişehir Sakarya Elazığ Diyarbakır Ordu Malatya Çanakkale Balıkesir Bolu Karşıyaka Göztepe vs vs gibi bir sürü takım alt liglerde sürünüyor. İstanbul takımları ise ligi doldurarak heyecan meyecan bırakmadılar. İstanbul ligi kurulsun ayrı olarak madem oldu olacak.
    Cevapla
  • Ahmed 7 ay önce Şikayet Et
    Yanlış bir sistem. Puan farkı atmış takım 2 maçta hakem tarafından ezilirse,bunca maçın senenin emeği 2 3 düdükle yok olmaz mı? Daha da adaletsiz bir sistem olur.
    Cevapla
  • elestiri 7 ay önce Şikayet Et
    turk futbolu gelisiyor hahahahaah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR