Süper Lig'de play-off için 2 model öne çıkıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun önümüzdeki sezon uygulamak istediği play-off sistemi için kulüplere 6 alternatif sunuldu. Belçika ve Romanya modeli ön planda ancak çalışmalar devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2023 10:46 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:00 SÜPER LİG
Süper Lig'de play-off için 2 model öne çıkıyor!
Süper Lig'de play-off için 2 model öne çıkıyor!

Süper Lig kulüplerinin gelirlerini artırmak ve daha izlenebilir bir model oluşturmak için gündeme gelen play-off sistemi için Türkiye Futbol Federasyonu'nun çalışmaları sürüyor. TFF'nin önümüzdeki sezon takımların da görüşlerini alarak uygulayacağı sistem, 6 farklı model üzerinde yoğunlaşıyor.

ÖNE ÇIKAN 2 MODEL

Kulüplerin tartışmasına açılan bu modellerden de Belçika ve Romanya sisteminin öne çıktığı belirtiliyor. TFF, bu konudaki çalışmaların henüz çok yeni olduğunu ve kulüplerin mutabakatından sonra kesinlik kazanacağını vurguluyor. Kulüplerin çoğunluğunun bu sisteme sıcak baktığı belirtiliyor.

EKONOMİK KAZANÇ HESABA KATILIYOR

Zira bu modelle daha çok takımın şampiyonluk yarışında olacağı ve bunun getireceği ekonomik kazançlar hesaba katılıyor. Ancak özellikle büyük kulüplerin konuya mesafeli baktıkları biliniyor. Akşam'ın görüş aldığı bazı kulüp başkanları da futbolun kurtuluşunun sistemi değiştirmekten geçtiğinde ısrarcı.

BELÇİKA'DA PUANLAR YUKARI YUVARLANIYOR

Belçika'da ligin normal sezonunu ilk altı sırada bitiren ekipler şampiyonluk için playoff oynuyor. Takımlar, normal sezonda aldıkları puanların yarısını play-off'a taşıyor ve bu bölme sırasında buçuklu puanları yukarı yuvarlatılıyor. Play-off sonunda puan eşitliği yaşanması halinde ise yukarı tamamlanan yarım puanlar geri alınıyor. UEFA Konferans Ligi ve küme düşmemek için de ayrı bir yarış yapılıyor.

DÜŞENLER PLAY-OUT

Romanya'da da ligi ilk 6'da bitiren takımlar Play-Off oynarken, son 10 takım düşme grubunda mücadele ediyor. Bu grubu son sırada bitiren 2 takım düşerken, sondan üçüncü takım (6.sıra) 2. Lig'in üçüncüsüyle kader maçına çıkıyor.

KAYNAK : AKŞAM
Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • Svs 4 ay önce Şikayet Et
    İyice saçmaladılar. Normal şekilde böyle devam etsin. Zaten 20 takım var. Bu gidişle yazında maç yapacak futbolcular, turnuvası bilmem nesi. Saçmalamayın
    Cevapla
  • Ts barış 4 ay önce Şikayet Et
    Adaleti sağlayın lig değeri yükselir her türlü naneyi yiyin ondan sonra bu lig neden izlenmiyor fayiş hakem hatalarini kaldirmadikca kimin sesi daha çok çıkıyorsa o haklı dedikçe mars modelide getirsen olmazz.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bize türk modeli lazım
    Cevapla
  • Rıdvan 4 ay önce Şikayet Et
    Türk futbolunun daha önemli sorunları var, mesela borçları yöneticiler şahsen ödemelidir, alt yapıdan en az üç futbolcu ilk onbir de maçlarda oynamalı, yoksa takımlar beceriksiz yöneticiler yüzünden Bursaspor gibi borç batağına saplanıyor.
    Cevapla
  • Bora 4 ay önce Şikayet Et
    Ne sistemi saçma sapan iş bunlar 3 puan esası sene sonu neyse o dur tff oynasın kendisi play off
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR