Ali Koç Bakan Bak'tan istekte bulundu! "Passolig kaldırılsın"

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Gençlik ve Spor Başkanı Osman Aşkın Bak'tan Passolig'in kaldırılmasını istediklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.12.2023 23:11 GÜNCELLEME 13.12.2023 23:11 SÜPER LİG
Ali Koç Bakan Bak'tan istekte bulundu! "Passolig kaldırılsın"
Ali Koç Bakan Bak'tan istekte bulundu! "Passolig kaldırılsın"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Süper Lig kulüp başkanlarının katılımıyla Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı gerçekleştirildi. Vakfın Maslak’taki ofisinde yapılan toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu toplantının daha önce yapılmasına karar verildiğini ancak daha sonra gündemin değiştiğini ifade eden Başkan Koç, “Gündemimizde e-bilet konusu vardı. Yayın ihalesi konusu vardı. Yayın gelirlerinin dağılımı konusu vardı ve yeni lig formatını konuşacaktık. Pazartesi yaşananlardan sonra onları başka bir toplantıda görüşeceğiz” cümlelerine yer verdi.

Toplantıya katılan Gençlik ve Spor Başkanı Osman Aşkın Bak ile ne konuştuklarını anlatan Koç, “Finansal konular konuştuk. Stopaj iadesini konuştuk. Bakanlığımızı bizlerden aldığı yüzde 7 kesintinin kaldırılmasını konuştuk. İddia gelirlerinin arttırılmasını konuştuk. Yapılandırma ihtiyacı olan Anadolu takımlarını konuştuk. Yayın ihalesinde desteklerini istedik. Ucuz kredi ulaşımda mümkünse yardım etmelerini istedik. Güvenlik giderlerinde yardım istedik. Yurt dışına oyuncu satan kulüplere ihracat teşviki istedik. Kısa zamanda toplantı talep ettik. Kulüpler Birliği AŞ’nin kurulması için gerekli yasal düzenlemelerini rica ettik. Adalet ve İçişleri Bakanlığı ile randevumuzu konuştuk. Spor Bakanımızla daha sık toplantı yapmayı konuştuk. Passolig mümkünse kaldırılsın dedik. Futbolda yeni bir sayfa açabilmek için devletimizin ilgili bakanlığını, federasyon ve Kulüpler Birliği ile birlikte bir komisyon kuralım dedik. Yeterli arzu, istek olsun. Bunun dibine kadar ineriz. Konjektür müsait. Federasyon seçimlerinin daha adil olmasını istedik. Birden fazla adayla yapmasını gündeme getirdik. Kurulların kendi içinde seçimleri olması gerektiğini söyledik” açıklamasında bulundu.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • 68 dadaş 1915 4 ay önce Şikayet Et
    Ali git işine seni biz taksim gezi olaylarından tanırız fb nin başına taraftar galyana getirmek için geldin ???
    Cevapla
  • erol 4 ay önce Şikayet Et
    adama demezlermi ali misin koç musun. sen ne yaptın şimdiye kadar 9 sene geçti. bir şampiyonluğun yok gelir ile gider ile uğraşıyorsun. transferi bilsen o kadar boş adam almazdın. senin hatanı devlet mi çekecek. transfer yap bir maça çıkmadan, kasadan 5 milyon dolar gitsin sonra devlete deki % 7 kesinti olmasın. yaptığın hatalı transferler olmasa % 2500 kazanmıştı fener.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Senide góndersinler buzahmet
    Cevapla
  • hilal71 4 ay önce Şikayet Et
    bu sitede "hakemler üzerinden maçları değerlendirmem,değerlendirenlerde yanlış yoldadır,ülke futoluna katkı sağlamak istiyorsak maçları oynanan oyun,futbolcuların ve teknik ekibin performansı açısından değerlendirmemiz gerekir" anlamında yorumlar yaptığımda çok eleştiri alırdım.alın fanatizminiz sizin olsun.sırada ne var merak ediyorum
    Cevapla
  • cevdet 4 ay önce Şikayet Et
    pasolik almadan maça girilmiyor gitmiyorum sorun yok saçma uygulamalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR