TFF resmen duyurdu: Sezonun ikinci yarısında kullanılmaya başlanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2024 11:11 GÜNCELLEME 12.01.2024 11:24 SÜPER LİG
TFF resmen duyurdu: Sezonun ikinci yarısında kullanılmaya başlanacak
TFF resmen duyurdu: Sezonun ikinci yarısında kullanılmaya başlanacak

Türkiye Futbol Federasyonu, Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi'nin Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

İŞTE TFF'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA:

"FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda ve Serie A'da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi böylece Avrupa liglerinde İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de kullanılmış olacak."

20 SÜPER LİG STADYUMUNDA ALTYAPI KURULUMLARI TAMAMLANDI

Süper Lig maçlarına ev sahipliği yapan stadyumlarda altyapı ve kamera kurulumları tamamlanan, testleri yapılan, TFF VAR Danışmanı Pawel Gill ve MHK yetkilileri ve hakemlerle eğitimleri uygulanan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Süper Lig'in ikinci devresinin başlangıcı olan 20. hafta maçlarından itibaren kullanılmaya başlanacak.  

3 DAKİKAYI BULAN UYGULAMA SÜRESİ SANİYELERE İNDİRİLECEK

Stadyumlarda bulunan kameralar aracılığı ile iskelet sistemlerinin 29 farklı noktasından taranan futbolcuların görüntüleri eş zamanlı şekilde VAR Merkezi'ne ulaştırılacak. Çok kısa sürede taranan görüntü maçın hakemine VAR monitörü aracılığıyla izletilerek maçın hakeminin kısa sürede karar vermesi sağlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi tarafından taranan görüntü sayesinde oluşan karar, 3 boyutlu animasyon oluşturularak yayıncı kuruluş aracılığıyla maçı izleyenlere de gösterilecek."

Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi nedir, nasıl çalışır?

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Ankaragüçlü 3 ay önce Şikayet Et
    Her sistemin bir açığı vardır, iddia ediyorum 1 yıl içinde bu açık bulunacak ve şampiyon olamaz veya avrupa kupalarına gidemezlerse iflas bayrağını çekecek olan 3 istanbul takımı, Trabzonspor, Başakşehir, AdanaDS için bu ayrıcalık kullandırılacaktır, takii böyle bir dolabın döndüğünü çıkıp birisi açıklayana kadar Tabi bu arada atı alan köprüyü geçecek birileri de köprünün altında kalacak
    Cevapla
  • Eski Galatasaraylı 3 ay önce Şikayet Et
    Yemin ediyorum artık Galatasaray ın ismini bile duymak istemiyorum, ben artık Galatasaray ı bırakıyorum
    Cevapla
  • Kalender 3 ay önce Şikayet Et
    Ne faydası olacak yine zamanında VAR Hakemlerine VAR Odasına müdahale etmeye çalışan 1-2 yıl sonra da Lale Orta denilen maşa ile VAR odasından ses ve görüntü kayıtları çıkaran bu Komprador Aile üyesi olan kodaman Kalantor ali koch bu sisteme de sızar zaten normal orjinal görüntüler bile cekilemiyorken bir de 3 boyutlu efekt görüntülerle LİGİ manipüle edecek koch ailesi!!!
    Cevapla
  • korku 3 ay önce Şikayet Et
    sacmalık oyun oynanırken kural degisirmi diyenler ne dicek bakalım hepsi FB yi durdurma peşindeler
    Cevapla
  • qwerty 3 ay önce Şikayet Et
    teknisyen hangi takımı tutuyorsa ona göre karar çıkar.top ayaktan çıkma anı 2-3 salise ile 5-10 cm ofsat yada değil diyebiliyorlar.topun ayaktan çıktığını algılayan sistem çıkana kadar böyle gerisi palavra.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR