Gündeme bomba gibi düşen Süper Lig sözleri: Tescil edilmeyebilir

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF seçimlerine dair dikkat çeken açıklamalar yaptı. FIFA ve UEFA'nın Türk futbolunu takibe aldığını aktaran Hurma, "Türkiye Ligi tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.04.2024 16:08 GÜNCELLEME 23.04.2024 16:38 SÜPER LİG
Gündeme bomba gibi düşen Süper Lig sözleri: Tescil edilmeyebilir
Gündeme bomba gibi düşen Süper Lig sözleri: Tescil edilmeyebilir

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF seçimlerine dair dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili Haberturk'e açıklamalar yaptı. 

Süleyman Hurma, Kulüpler Birliği'ndeki 20 kulübün de TFF'nin seçim kararı alması konusunda uzlaşma sağladığını ifade eden Hurma, Dursun Özbek'in TFF ile yaptığı toplantı üzerine de şu cümleleri kullandı:

"Dursun Özbek'in açıklamalarına şaşırdım. 4 büyük kulübün tamamı, TFF'yi defalarca istifaya çağırdı. En ağır ifadeleri de Galatasaray kullandı. İmza süreci de Dursun Özbek'in WhatsApp grubuna yazmasıyla başladı, Süper Kupa finalinden bir hafta 10 gün kadar önceydi. 20 kulübün 20'si de erken seçim konusunda hemfikirdi. Kulüpler Birliği'nde bir metin hazırlandı ve toplantıda okundu. WhatsApp grubunda paylaşıldı" 



"KİMSE YETKİSİZ İMZA TOPLAYAMAZ"


'Yetkisiz imza toplanıyor' iddiasına açıklık getiren Fatih Karagümrük başkanı, "Kulüp delegasyonları, yönetim kurulu kararıyla seçilir. Kimse yetkisiz imza toplayamaz. Notere gider, imza vermek istediğini dile getirir, noter de yönetim kurulu kararını ister, görür öyle tescil eder" sözlerini sarf etti.

"BİR AN ÖNCE GEREKENLERİ YAPALIM"

TFF'deki başkanlık seçiminin haziran ayına alınıp alınmayacağına dair soruyu yanıtlayan Süleyman Hurma, "FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe almış durumda. Şunu da net bilelim, Türkiye Ligi, bu durum böyle devam ederse tescil olmama tehlikesiyle karşı karşıya. Bir ayda kaç kez UEFA ve FIFA Başkanlarının açıklamaları oldu. Bir ayda iki kez gündemlere geldik. O yüzden bir an önce yapmamız gerekenleri yapalım, daha ağır bedeller ödemeyelim" diyerek açıklamalarına son verdi.

TFF'DEN CEVAP GELDİ

Süleyman Hurma'nın "Ligin tescil edilmeme tehlikesi var" sözlerine, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yanıt gecikmedi.

TFF'den yapılan açıklamada "FIFA ve UEFA ile ilişkilerimiz son derece üst düzeyde devam etmektedir. FIFA ve UEFA ile TFF heyetleri arasında karşılıklı ziyaretler, Türk futbolunun gelişimine yönelik çalışmalar artarak sürmektedir. Bugünlerde Riva'da ve Antalya'da alt yaş kategorilerinde UEFA'nın uluslararası turnuvalarına ev sahipliği yapıyoruz. 2024 ve ev sahibi olacağımız 2032 Avrupa Futbol Şampiyonaları hazırlık sürecinde FIFA'nın müdahalesi, ligin tescil edilmemesi gibi manipülatif, yalan beyanlara itibar edilmemelidir" ifadeleri kullanıldı.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Yalaka
    Cevapla
  • Serkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Trabzon Fenerbahçe maçını seyredipte burda hale Avrupa şampiyonası oynatirsa uefa onlarada yazıklar olsun
    Cevapla
  • Bi kılıf 1 hafta önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz Trabzon spor herkes kendi işine baksın başarısızlığınızı Trabzon'a mal edemessiniz.
    Cevapla
  • DATÇALI 1 hafta önce Şikayet Et
    FEDERASYON BAŞKANI seni oraya kim getirdiyse o git diyor niye hala ayak diretiyor, sağa sola saldırıyorsun. GS ile beraber mi hareket ediyorsun.
    Cevapla
  • aps 1 hafta önce Şikayet Et
    boş konuşuklar. sallamaktan yorulmadılar
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Neye dayanarak tescil edilmez,bunu da söylesenize ! Söyleyemezsiniz,çünkü,yalandan başınız dönmüş. Küme düşersek nasıl kurtuluruz peşindesiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR