Fenerbahçe-Göztepe maçı ile ilgili Trio'da olay yorum: Hakemden hayati bir hata

Fenerbahçe'nin sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kaldığı maçın tartışmalı pozisyonları Trio tarafından değerlendirildi. Bülent Yıldırım, maçta Cihan Aydın'ın hayati bir hata yaptığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2026 09:45 GÜNCELLEME 26.01.2026 09:48 SÜPER LİG
Fenerbahçe-Göztepe maçı ile ilgili Trio'da olay yorum: Hakemden hayati bir hata
Fenerbahçe-Göztepe maçı ile ilgili Trio'da olay yorum: Hakemden hayati bir hata
HABERİN ÖZETİ
ÖZETİ DİNLE
  • Trio ekibi, Fenerbahçe'nin Göztepe ile 1-1 berabere kaldığı maçta hakem kararlarını ve tartışmalı pozisyonları ele aldı.
  • Eski hakemler, özellikle Janderson'un Skriniar'a müdahalesinin faul olmadığı konusunda fikir birliğine vardı.
  • Bülent Yıldırım, bu pozisyonda hakem Cihan Aydın için 'hayati bir hata yaptı' ifadesini kullandı.

Trio ekibi, Fenerbahçe'nin evinde Göztepe ile 1-1 berabere kaldığı maçın tartışmalı pozisyonlarını değerlendirdi.

Eski hakemler, Fenerbahçe-Göztepe maçında herkesin gözünden kaçan bir pozisyona değindi ve "Sahada bu kuralı bilen bir tane Fenerbahçeli futbolcu yok" ifadelerini kullandı.

beIN Sports'ta yayınlanan programda hakem yorumcusu Bülent Yıldırım ise bir pozisyonda Cihan Aydın'ın hayati bir hata yaptığını dile getirdi.

Janderson ve Skriniar pozisyonu. (Görüntü beIN Sports'tan alındı)

İşte Trio'da değerlendirilen bazı pozisyonlar:

8' Janderson'un Skriniar'a müdahalesinde faul kararı doğru mu?

Bahattin Duran: Hakemin ilk büyük hatası burada oldu. Göztepeli futbolcu Skriniar'a hiçbir şekilde faul yapmadan topu aldı. Çok yanlış bir değerlendirme yaptı hakem.

Deniz Çoban: Şüphe yok hocam, böyle faul olmaz. Cihan Aydın çok iyi başladı, 5. dakikadan itibaren standardını tamamen bozdu.

Bülent Yıldırım: İnanılmaz umut vaadeden bir atakmış. Bu karar çok yanlış ve hayati bir hata olmuş.

Fenerbahçe bu pozisyonda elle oynama gerekçesi ile penaltı bekledi. (Görüntü beIN Sports'tan alındı)

45' Fenerbahçe'nin penaltı beklediği pozisyon

Deniz Çoban: Oyuncunun eline çarpıp çarpmadığına bakmaya bile gerek yok. Tamamen doğal konumda kolu. Ceza sahasının da dışında.

Bahattin Duran: Bir ihlal yok. Devam kararı son derece doğru.

Bülent Yıldırım: Bir ihlal söz konusu değil. Ceza sahasının dışında ve elle, kolla bir müdahalesi yok.

Göztepe kalecisi Lis

57' Göztepe kalecisi Lis, topla iki kere oynadı mı?

Bahattin Duran: Bu Lis'in yaptığının karşılığı çok net bir endirekt serbest vuruş. Neden? Kaleci Lis kendisine gelen topu kurtarırsa ve kurtardığı top önünde kalırsa tabii ki gidip o topla oynayabilir ama kendisine bu kadar yumuşak gelen top kalecinin kontrolünde. Kaleci tercihini topu tutmak yerine eliyle öne almayı tercih ediyor. O top onun kontrolünde artık. Oynadı, gitti ikinciyi aldı. Endirekt serbest vuruş olmalı ama böyle bir düdük şu ana kadar ben hiç görmedim. Yumuşak gelen topta kurtarma olmaz, burada topla oynamış ve bıraktığı topu tekrar kucağına almış. Bu pozisyonda oyunun endirekt serbest vuruşla başlaması gerekirdi.

Deniz Çoban: Bence Cihan Aydın da bunun endirekt serbest vuruş olduğunu biliyor. O kadar net ve açık ama bu pozisyonda eleştireceğim sadece Cihan Aydın da olamaz. Sahada bu kuralı bilen bir tane Fenerbahçeli oyuncu yok. Herhalde Göztepelilerden bekleyemeyiz. Profesyonel bir futbolcu oynadığı oyunun kurallarını minimum düzeyde bilmesi gerek.

Bülent Yıldırım: Endirekt serbest vuruş verilmeliydi, bu ciddi bir hata.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 63 TÜMÜ
  • Levrock 1 ay önce Şikayet Et
    Sevim koş koş hakem bizden menevimi koruyor,
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mhk desin bundan sonra fb skinaer den top kapmak gole gitmek ve gol atmak yasak herkes bilsin işin tuhaf tarafı ligin iki bilek hakkıyla maç kazanan ts ve göztepenin alehinde veriliyor zorlama fb gs ya maç kazandıran düzen var bu maçta ilginç olan fb lehine mhk nin penaltı jokeri olmadıgı mhk bu yanlışı başka bir maçta fb lehine telafi eder.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Trabzonun attığı golü yediler, skriniarın her pozisyonu faul.
    Cevapla
  • Samii 1 ay önce Şikayet Et
    2. Sarı görmesi gereken biri vardı üzerine bahis yapılan. O pozisyon yorumlandı mı?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu fb lli oyuncu skiner den top almak yasak zaten iyi bir tiyatrocu hakem dün den hazır olunca hopp faul topu kaptı ya göztepe gol olacak hiç alakası yok faulle digeri ts maçında yine bu tiyatrocu skinear attı kendini yerlere hoppa VAR hakem onachu nun BUZ gibi golünü iptal etti böyle kollanma mhk tarafsız ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR