Fenerbahçe için 'tur' hesapları! Şampiyonlar Ligi'nde avantaj gelir mi? 3 kritik şart...
Süper Lig'i ikinci sırada bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 2. Eleme Turu'ndan başlayacak. Sarı-Lacivertli takım 3 şartın gerçekleşmesi durumunda ise turnuvaya 3. Eleme Turu'ndan başlayarak avantaj elde edecek.
Fenerbahçe, Süper Lig’i ikinci sırada bitirmeyi garantilediği için güncel olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. Eleme Turu'ndan başlıyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2026-2027 sezonu için duyurduğu resmi takvime göre, lig ikincisi olan ekip ön eleme engelini aşmak zorunda.
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan 3. Eleme Turu’ndan başlayabilmesi için önünde duran senaryolar ve gerçekleşmesi gereken bazı kritik aşamalar bulunuyor.
Geçtiğimiz hafta Konyaspor'u yenerek ligi ikinci bitirmeyi garantileyen Fenerbahçe, kalan %11,6'lık düşük ihtimalin gerçekleşmesi halinde sezonu 21 Temmuz yerine 4 Ağustos’ta açacak.
Sarı-lacivertlilerin bu avantajı elde edebilmesi için ise kalan 3 şartın aynı anda sağlanması gerekiyor.

FENERBAHÇE 3. ELEME TURU'NDAN NASIL BAŞLARI?
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne 3. Eleme Turu'ndan başlayabilmesi için Premier Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Yunanistan Süper Ligi'nde gerçekleşmesi gereken 3 kritik şart bulunuyor.
İşte o şartlar:
1. Şart (İngiltere Premier Lig): Aston Villa'nın Premier Lig'i kesin olarak ilk 4 sıra içerisinde bitirmesi şart.
2. Şart (UEFA Avrupa Ligi): Aston Villa'nın UEFA Avrupa Ligi finalinde şampiyonluğa ulaşması gerekiyor.
3. Şart (Yunanistan Süper Ligi): Olympiakos'un Yunanistan Ligi'nde sezonu 2. sırada bitirmemesi
BU NEDEN ÖNEMLİ?
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne yüksek ihtimalle 2. eleme turundan başlayacak. Bu turda ilk maçlar 21-22 Temmuz tarihinde oynanacak.
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi lig aşamasına kalabilmesi için sırasıyla 2. Eleme, 3. Eleme ve Play-Off turlarını geçmesi, toplamda da 6 zorlu eleme maçı oynaması gerekir.
Ancak Kanarya, organizasyona 3. Eleme Turu'ndan dahil olursa yalnızca 3. Eleme ve Play-Off turlarını oynar. 4 maçla gruplara kalma şansı yakalayarak fiziki olarak daha az yıpranır.
Fenerbahçe'nin 2 Eleme Turu'ndan başlaması sezonu daha erken açması anlamına gelir. Bu durum, takımın yaz tatilini kısa tutmasına ve sezon öncesi hazırlık kampını (yeni transferlerin adaptasyonu dahil) çok erken açmasına sebep olur.
Ancak Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne 3. turdan başlarsa ilk resmi maç tarihi 4-5 Ağustos tarihine kayar. Dünya Kupası'nın da olduğu dönemde takım yaklaşık 2 haftalık ekstra hazırlık ve dinlenme süresi kazanır.
Fenerbahçe, Devler Ligi'ne 3. turdan başlaması durumunda oynayacağı maçı kaybetse dahi Avrupa Ligi grup etabına kalmayı garantiler. Bu da Avrupa'da devam etmenin yolunu açar. Fakat Fenerbahçe'nin 2. turdan başlaması Avrupa Ligi grup etabı için bir garantileme sunmaz.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE 2. ELEME TURUNDAN BAŞLANILMASI HALİNDE
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlaması durumunda an itibarıyla muhtemel rakipleri Celtic, Sturm Graz ve Bialsytok.
Fenerbahçe 3. eleme turuna yükselmesi halinde mevcut puan durumuna göre bu turda seri başı olacak. An itibarıyla sarı-lacivertlilerin bu turdaki olası rakipleri: PAOK, Union SG, Sparta Prag ve Twente.
Fenerbahçe 3. eleme turunu da geçmesi durumunda play-off etabında Benfica ve Lyon (Ya da bu takımları eleyen başka bir ekip) ile karşılaşması olası.
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE 3. TURDAN BAŞLANILMASI HALİNDE
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne 3. eleme turundan başlaması durumunda bu etapta da seri başı olacak. Sarı-lacivertlilerin bu turdaki olası rakipleri: Union SG, Celtic, Sparta Prag, Twente.
Fenerbahçe 3. eleme turunu geçip play-off'a kalması halinde seri başı olamayacak. Bu durumda olası rakipleri ise Lyon, Bodo/Glimt (Ya da bu takımları eleyen ekipler) olacak.

-
Misafir 1 ay önce Şikayet Etlig bitmis olimpiyakos 2 olmuş gördüğüm kadarı ileBeğen
-
alii 1 ay önce Şikayet Etolimpiyakos 3.mü 1. mi olması lazımBeğen Toplam 1 beğeni
-
Yaşar 1 ay önce Şikayet Et2. Olmasında kaçıncı olursa olsun diyor işteBeğen
-
demirhan 1 ay önce Şikayet Ettürkiyede aslan kesilen son yılların hep şampiyon olan takımı nedense bu müthiş başarısını avrupada devam ettirebilse yarı final .final hatta şampiyonlar liginde kupayı kazanabilse kaç takımımız direk olarak şampiyonlar ligine katılır...Beğen Toplam 1 beğeni
-
Fatih 1 ay önce Şikayet EtSanki siz konferansta kupa alıyorsunuzBeğen
-
Yaşar 1 ay önce Şikayet EtBiraz da diğer takımlar ülke puanına katkı yapsaydı dediğiniz olurdu. Sadece GS ile olmuyor işte.Beğen
-
depremzede 1 ay önce Şikayet Eten iyisimi bukadar şu şu olursa diyeceğinize, UEFA kupasını fenere verin girsin. nede olsa kupaya katıldığı zaman bunu yenerse, şu turu atlarsa, yarı finali şu gelirse alır diyeceğinize, kupayı fenere verin gitsinBeğen
-
reşo 1 ay önce Şikayet EtBunlardan hiçbirinden cacık olmaz veli efendideki beygirlerin bile bunlardan fazla itibarı vardırBeğen Toplam 4 beğeni
-
3333 1 ay önce Şikayet EtBöyle birşey yok fbnin kadrosunu görün siz o zaman cevap yazBeğen