Patates Pancake

Tarifin ismi sizi korkutmasın ya da bu leziz atıştırmalığın bir hamur işi olduğunu düşündürmesin.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2016 11:41 GÜNCELLEME 03.03.2016 11:41 Tarifler
Patates Pancake
Patates Pancake

Malzemeler

4 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı köri
4 yemek kaşığı zeytinyağı

Püf Noktası

Patatesleri orta ateşte kızartmanız; dış yüzeylerinin renk almasını sağlarken iç kısımlarının da yumuşacık kalmasına sebep olur.Rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin orta kısımlarına serpmeye dikkat edin. Aksi halde kenar kısımlardan taşan peynirler patateslerin yanmasına sebep olur.

Pişirme Önerisi

Pancake formunda kızarttığınız patatesleri ısıya dayanıklı yuvarlak kalıplar kullanarak kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Bol suda yıkadığınız patateslerin kabuklarını soyun. Rendenin kalın tarafıyla patatesleri rendeleyin.

Rendelenmiş patatesleri temiz bir tülbente alın. İyice sıkarak suyunu çıkartın. Hatta fazla suyunu aldığınız rendelenmiş patateslerin üzerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.

Tuz, karabiber, kekik ve köri ile harmanlayın. Geniş tabanlı, yanmaz yapışmaz tabanlı bir teflon tavada zeytinyağını kızdırın.

Hazırladığınız patatesli karışımı göz kararı sekiz eşit parçaya bölün. Oranladığınız patateslerin dördünü tavaya alıp üzerlerine bastırarak sıkıştırın.

Rendelenmiş kaşar peynirini kenar kısımlarına gelmeyecek şekilde üzerlerine serpiştirin. Geride kalan oranlanmış patatesleri üzerlerine kapatıp geniş bir spatula yardımıyla bastırın.

Orta ateşte, geniş bir spatula ya da servis tabağı yardımıyla ters yüz ederek altın sarısı bir renk alana kadar kızartın.

Fazla yağını bırakması için kısa bir süre kağıt havlu serili bir servis tabağında dinlendirip ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR