Kurban eti kavurma tarifi: Yumuşacık et kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramının ilk günü kurulan sofralarda et kavurma, geleneklerimizin olmazsa olmazı. Fakat kurban etinin sertliğinden dolayı bazen et kavurmadan istediğimiz verimi alamayabiliyoruz. Yumuşak et kavurma nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2023 14:18 GÜNCELLEME 28.06.2023 14:20 Tarifler
Kurban eti kavurma tarifi: Yumuşacık et kavurma nasıl yapılır?
Kurban eti kavurma tarifi: Yumuşacık et kavurma nasıl yapılır?

Kurban Bayramında kesim, pişirme ve dinlendirme tekniklerinin doğru zamanda ve doğru şekilde uygulanması oldukça önem taşır. Bunun yanı sıra kurbanda kesilen hayvan etinin yapısı da önemlidir. Peki, kurban etinden et kavurma en güzel nasıl yapılır? İşte, yumuşacık et kavurma tarifinin tüm püf noktaları sizlerle!

YUMUŞAK ET KAVURMA TARİFİ

Malzemeler;

1 kilo dana eti

1 baş kuru soğan

2 yemek kaşığı

Zeytinyağı

Tuz

Kurban etleriniz kuşbaşı şeklinde değilse et parçalarını geniş bir kesme tahtasına alın ve keskin bir bıçak yardımıyla sinirleri temizleyerek kuşbaşı formunda doğrayın.

Geniş çelik bir tencereye sıvıyağını koyun ve yağı kızdırın. Daha sonra etler suyunu bırakana kadar orta ateşte pişirin ve içine kabuğu soyulmuş bütün soğanı ilave edin.

Ocağı kısığa alın ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte (yaklaşık 1 saat kadar) ara sıra karıştırarak pişirmeye devam edin.

Et kavurmanız piştikten sonra, ocaktan almadan 15 dakika önce tuzunuzu ekleyin.

Dilerseniz et kavurmanızın yanına pirinç pilavı eklyerek sıcak bir şekilde servi edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hasan 9 ay önce Şikayet Et
    Tarifi beğenmedim hayvanı kendi yağında kavurma taraftarıyım o zaman daha yumuşak ve lezzetli oluyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR