Seyahat ve turizm sektörü temsilcileri bir araya geldi

Seyahat ve turizm sektörü temsilcileri "Uzakrota Travel Summit" organizasyonunda bir araya geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2017 11:00 GÜNCELLEME 21.11.2017 11:00 GÜNCEL
Seyahat ve turizm sektörü temsilcileri bir araya geldi
Seyahat ve turizm sektörü temsilcileri bir araya geldi

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin en etkili seyahat zirvelerinden Uzakrota Travel Summit, bin 500'e yakın sektör profesyonelinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşti.

Seyahat endüstrisinin durumu, turizmde müşteri sadakati, konaklama sektöründeki dijitalleşme ve kullanıcı deneyimi, spor turizminin ülke turizmine faydaları gibi konuların konuşulduğu oturumlarda, sektör temsilcileri tecrübelerini katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de "Turizmde Dijital PR ve Destinasyon Pazarlaması" başlıklı oturuma konuşmacı olarak katıldı.

Şahin, Trakya Bölgesi'nde yürütülen destinasyon odaklı projeler hakkında bilgi verirken, şunları kaydetti:

"Bölgemizin sahip olduğu tarihi, turistik, kültürel ve doğal değerler doğrultusunda hazırladığımız rotalar var. Mimar Sinan, Trakya Bağ, kırsal turizm rotaları gibi. Ajansımız bu rotaların geliştirilmesi, bölgemizin yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek bir destinasyon olması için ciddi çalışmalar yürütüyor. Dijitalde yer almazsak tam anlamıyla tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştiremiyoruz. Bunun bilincinde bir kurum olarak dijital mecralarda yer almaya, bölgemizin değerlerini ve oluşturduğumuz rotaları tanıtmaya özen gösteriyoruz.”

TRAKYAKA tarafından oluşturulan "Mimar Sinan Rotası", "Trakya Bağ Rotası" ve kırsal turizmine yönelik olarak yapılan çalışmalar turizm firmalarının ilgisini çekti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR