Sony Xperia Z2 İncelemesi

Sony'in suya ve toza karşı dayanaklı amiral gemisi Xperia Z2 incelemesi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2014 08:43 GÜNCELLEME 11.10.2014 09:15 TEKNOLOJİ
Sony Xperia Z2 İncelemesi
Sony Xperia Z2 İncelemesi

Sony suya ve toza dayanıklı amiral gemisi modelleri piyasa büyük ilgi çekiyor. Geçtiğimiz yılın en başarılı modellerinden Xperia Z ve Z1’i, Xperia Z2 takip etti. Yaza girilirken Türkiye’de de piyasaya sunulan Sony Xperia Z2 seleflerine göre daha iyi bir ekran, daha hızlı işlemci ve hafif rötuşlardan geçen bir gövdeyle geliyor.

IPS LCD EKRAN
Xperia Z1’in 5 inç ekranı yerine 5.2 inç köşeden köşeye uzunluğa sahip bir ekran tercih eden Sony, ayrıca ekran teknolojisinde de önemli bir değişiklik yapmış, TFT yerine IPS LCD teknolojisini tercih etmiş durumda.


XPERİA Z1'DEKİ EKSİKLER GİDERİLMİŞ

Sony Xperia Z ve Xperia Z1 modellerinin en büyük olumsuzlukları kullanıcılar tarafından ekran olarak gösterilmişti. Her ne kadar Full HD çözünürlüğe, Triluminos ve X-Reality gibi görüntü iyileştirici teknolojilere sahip olsalar da, bu telefonların ekranları düşük görüş açıları ve parlaklıklarıyla istenen görsel deneyimi sunmakta pek başarılı olamıyordu.

Xperia Z2’nin ekranının olumsuzluklarından bir tanesi dış ortamda kullanmanın biraz zor olması. Çevresel ışık sensörü yardımıyla ekran parlaklığı otomatik olarak ayarlandığında, ekranı seçmek çok kolay olmuyor. Parlaklığı en yüksek seviyeye çıkarmak ise bir seviyeye kadar yardımcı oluyor.

XPERİA Z2 TASARIM
Tasarım olarak bakıldığında Sony Xperia Z2’nin Z1’den çok fazla bir farkı yok diyebiliriz.
5.2 inç ekranı sayesinde Xperia Z2 biraz daha büyük görünüyor. Ayrıca ikinci bir ön hoparlörü bulunuyor. Ekran boyutunun artışı çerçevenin biraz daraltılmasıyla telafi ediliyor. Tek parça alüminyum gövdenin önüne ve arkasına yerleştirilen cam plakalar sayesinde Xperia Z2 bir hayli bir kaliteli ve sağlam gösteriyor. Üstteki 3.5 mm. kulaklık jakı açık dururken, kenarlara yerleştirilmiş microSD, microUSB ve microSIM yuvaları su geçirmez kapaklarla örtülüyor.


XPERİA Z2 BOYUTLAR

146.8 x 73.3 x 8.2 mm boyutları ve 163 gr. ağırlığıyla Sony Xperia Z2 ergonomi ve taşınabilirlik bakımından sınıf birincisi olamıyor. Keskin hatları ve düz arka yüzeyi nedeniyle telefonu elde tutmak HTC One (M8) veya LG G3 gibi kavisli arka yüzeylere sahip telefonlar kadar rahat olmuyor. Bu konuda en başarılısı LG G3 diyebiliriz.

SUYA VE TOZA KARŞI DAYANIKLILIK
Sony Xperia Z2 de Xperia Z1 gibi IP58 sertifikasına sahip. Böylelikle telefonun suya, toza ve batırmalara karşı dayanıklı olduğu resmileştiriliyor. Xperia Z2’yi 1.5 metre derinliğinde tatlı suda yarım saat boyunca sorun olmaksızın tutabilirsiniz. Deniz suyu veya havuz suyu gibi ortamlarda bu kadar uzun süre tutmak zararlı olabilir, ancak kısa süreli su altı çekimleri için Xperia Z2’yi kullanmak fazla sorun yaratmaz gibi görünüyor.


NFC DESTEĞİ VE BAĞLANTI ÇEŞİTLİLİĞİ
Xperia Z2'de bulunan NFC ile diğer NFC destekli cihazlarla eşleme yapmak, veri transferini gerçekleştirmek çok daha kolay hâle geliyor. Bunun dışında 802.11a/ac/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS, çift taşıyıcılı HSDPA gibi kablosuz ve mobil geniş bant teknolojileri de Xperia Z2’nin çatısı altında toplanıyor.
 



XPERİA Z2 İLE 20.7 MEGAPİKSEL KAMERA

Xperia Z2'nin arka kamerası tam olarak 20.7 megapiksel.  Bu kameranın altına da LED flaş yerleştirilmiş. Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact modellerinde de gördüğümüz bu kamera sistemi 1/2.3 inç sensör boyutuyla diğer akıllı telefonlardan daha detaylı ve geniş açılı fotoğraflar çekebiliyor. Gerçekten Sony Xperia Z2’nin kamerası sunduğu geniş açıyla etkiliyor, çerçeve içine daha fazla nesne almanızı sağlıyor. Sony’nin kamera uygulaması ufak değişikliklerle Z2’de de yer alıyor. Sony’nin Bionz görüntü işleme teknolojisi yapayn dolgunluk ve kenar keskinleştirmesi eklerken gürültüyü azaltmak için tutarlı renklere sahip alanlarda bulanıklaştırma uyguluyor. Sonuç olarak Xperia Z2’nin kamerası geniş açısıyla etkiliyor. Xperia Z2 sahip olduğu kamera kalitesi ve özellikleriyle standartları yükseltiyor.

4K VİDEO ÇEKİMİ
Sony Xperia Z2’nin 20.7 megapiksel kamerası video tarafında 4K çekimi ön plana çıkarıyor. Kamera uygulaması içinde özel bir 4K modu var, böylelikle herhangi bir ek ayar yapmadan 4K video çekimine başlamak mümkün oluyor. Önde yer alan 2.2 megapiksel kamera da Full HD video çekim desteği sağlıyor.
 

XPERİA Z2 DONANIM ÖZELLİKLERİ
Donanım bakımından Sony Xperia Z2 üst sınıf akıllı telefonların gerisinde kalmıyor.
2.3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci, 3 GB RAM gibi teknik özellikler listede yer alıyor. Benchmark test sıralamasında ilk 10 cihaz içinde yer almayı başarıyor. Oyun oynamak, film izlemek, internette gezinmek, fotoğraf düzenlemek gibi işler için Sony Xperia Z2’nin donanımı yeterli.

BATARYA SÜRESİ İLE HAYRAN BIRAKIYOR
Xperia Z2'nin belkide en güçlü yanı batarya süresi. 3200 mAh kapasiteli pil teknik listede tek bir şarjla 740 saate kadar bekleme, 19 saate kadar konuşma ve 120 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuyor. Ancak günlük kullanımda da sizi oldukça memnun edecektir. Bir günü aşan batarya süresiyle Sony Xperia Z2 rakiplerine fark atmış durumda.
 

SES KALİTESİ
Genel anlamda ses kalitesi tatmin edici olsa da Xperia Z2'de en büyük sorun belkide konuşma sesi kalitesi. Karşı tarafın az gelen sesi ve giden ses oranındaki düşüklük az gürültülü ortamlarda bile sorun yaşatabiliyor. Sony bununla ilgili bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyi kurduktan sonra ses düzeyinde çok fazla artış olmadığını söyleyebiliriz.

 

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • yasemin 8 yıl önce Şikayet Et
    Benimde z2m var karşı taraf beni duymuyor yardım
    Cevapla
  • hamide 9 yıl önce Şikayet Et
    lütfen biri cevap verebilir mi?
    Cevapla
  • hamide 9 yıl önce Şikayet Et
    aynı sorun bende de var ön kamera da karıncalanma oluyor özelikle akmaş cekimlerinde öle oluyor neden bu yazılımdan mı
    Cevapla
  • z2 sorunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen cvp verirmisiniz.ön kameram karıncalıcekım yapıyor ben ne yapmalıyım.
    Cevapla
  • recai 9 yıl önce Şikayet Et
    Z2 aldım ksrşıya ses gitmiyor ne yaptıysam olmadı bir dünya para verdim yazık.. Biri bu soruna çare olabilirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR