Dünya devlerinin koldaki 'akıllı' rekabeti!

Akıllı saatlerin ilk versiyonları çok fazla ilgi görmese de yenilenmiş halleri kitlelerin ilgisini çekmeyi başardı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2015 09:22 GÜNCELLEME 30.11.2015 09:22 TEKNOLOJİ
Dünya devlerinin koldaki 'akıllı' rekabeti!
Dünya devlerinin koldaki 'akıllı' rekabeti!

Akıllı saatler giyilebilir teknoloji furyasında ön saflarda yer alıyor. Son birkaç yıldır hayatımızdalar. İlk versiyonları çok fazla ilgi görmese de yenilenmiş halleriyle kitlelerin ilgisini çekmeyi başardılar. Burada fitili ateşleyen Apple’ın bu alana girişi oldu.

Samsung ve diğer üreticilerin akıllı saatte geçmişi eski. Ancak yeni modelleriyle bu yarışta biz de varız diyorlar. Akıllı saatler bluetooth eşleştirmesi ile telefonlarla bağlantılı olarak kullanılyor. Cihaz bağlandıktan sonra bileğinizden mesajlar, e-postalar, aramalar ve sosyal ağlardaki bildirimlerinizi görebiliyorsunuz.

Şu anda piyasada pek çok saat modeli var. Ancak en çok ilgiyi çekenler Apple ve Samsung’un modelleri. Watch, Türkiye’de 31 Temmuz’da satışa çıktı. Bu hamleye Samsung son saat modeli Gear S2’yle cevap verdi. S2 geçen hafta itibariyle Türkiye’de satışa çıktı. İki markayı karşılaştırdık.

Dikdörtgen ve yuvarlak

TASARIM:Apple Watch dikdörtgen, Gear S2 ise yuvarlak tasarıma sahip. Watch, biraz daha eğimli, S2 ise daha açısal ve geleneksel saat görüntüsünde. Watch, uygulamalar ve fonksiyonlar arasında gezinmek için kasanın kenarında küçük bir dijital düğmeye sahip. Gear S2’nin saat kasasının üzerinde döndürülebilir bezel halkası var. Daha büyük olması nedeniyle saat içinde gezinmede daha pratiklik sağlıyor. Dış görünüşteki algı ve tasarımda ise Watch bir tık yukarıda. Elde ve kolda daha ‘premium’ bir his veriyor.

EKRAN:Apple Watch’un, 1.32 ve 1.5 inç’lik dikdörtgen ekranı var. Gear S2 ise, standard 1.2 inç’lik ekran boyutuna sahip.

Her iki saatin Ram’i 512 MB. Gear S2’nin 4 GB’lik, Watch’da 8 GB’lik depolama alanı var. Gear S2 47 gram, Watch 50 gram ağırlığında. Her ikisinin de gövdeleri paslanmaz çelik. Watch’un aynı zamanda alüminyum ve 18 karat altınlı kasalı, safir kristal ekranlı seçenekler sunuyor.

RENK VE ÇEŞİT:Apple daha fazla seçenek sunuyor. Üç versiyona ve farklı modellere sahip. Watch sport, Watch ve Watch Edition olarak. Bunların da 38 mm ve 48 mm’lik iki kasa seçeneği var. Samsung ise bu kadar çeşit sunmuyor. Gear S2 spor sevenler için ve daha klasik arayanlar için de geleneksel saat görünümünde Gear S2 Classic. Samsung’un akıllı saatinin üç rengi var. Apple Watch da ise kasa ve Kordon renk seçeneği çok daha fazla.

İŞLETİM SİSTEMİ: Samsung, cep telefonlarının çoğunda Android’i kullansa da S2’de Tizen işletim sistemini tercih etti. Bu da Android Wear app platformuna bağlantıyı zorlaştırıyor. Apple Watch ise iOS işletim sistemine sahip. Watch sadece iPhone’larla kullanılabiliyor. Gear S2 ise Android 4.4 ve üzerindeki bütün Android telefonlarla uyumlu. Samsung’un önceki saat modelleri sadece Samsung telefonlarla kullanılabiliyordu.

İkisi de aktivite takipçisi

PİL ÖMRÜ:Apple Watch’un pil ömrü tam kullanımda bir gün sürüyor. Gear S2’in pili ise 2-3 gün gidiyor. Burada S2 öne çıkıyor. Watch’un 205 mAH pili, Gear S2’nin de mAH’lik pili var. Her iki saat kablosuz olarak şarj edilebiliyor.

AKTİVİTE TAKİP:Her iki giyilebilir cihaz da su geçirmez. Fitness takipçisi, kullanıcıların günlük aktivitelerini ve kalp ritmini ölçen sensörlere sahipler. Her ikisinde de sesle kontrol var. Apple’ın Siri’si ve Gear S2’nin S-voice’u var. Her ikisinde de mobil ödeme sistemi mevcut. Apple Pay ve Samsung Pay.

FİYAT:Gear S2 Classic 999 TL, Gear S2 ise 899 TL fiyatla piyasaya sunuldu. Apple’ın saat çeşidi kadar farklı fiyat skalası da var. Giriş modeli Apple Watch Sport 38 mm 999 TL. En pahalı modeli ise 56 bin TL’lik altın kaplama Edition.

YENİ ÜRÜN

ZTE’den yeni tablet modeli

Mobil cihaz üreticisi olan ZTE, Turkcell işbirliğiyle yeni tableti ZTE S7L’yi Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Kullanışlı 7 inç ekran boyutuyla dikkat çeken ZTE S7L kullanıcılar için taşıma kolaylığı sağlıyor.

Dört çekirdekli 1.3 GHz işlemci performansı, Android 5.1 işletim sistemi, 1 GB Ram kapasitesi ve 8GB dahili hafızasına ek olarak 32 GB’a kadar arttırılabilir hafızası ile tüm fotoğraf ve videolarınız ZTE S7L’de depolanabilir. 2 megapiksel arka ve 0.3 megapiksel ön kamerası var. Bluetooth, GPS ve HDMI çıkışı gibi özellikleriyle de geniş bir mobilizasyon imkanı sağlayan ZTE S7L, donanım ve fiyat performansında oldukça iddialı. Önümüzdeki dönemlerde ise ZTE Blade V6 ve ZTE Blade V7’yi de Türkiye’de satışa çıkarmayı planlıyor.

YENİ GİRİŞİM

Dünyada ilk 20’ye girdi

İTÜ Çekirdek, dünyadaki lider üniversitelerin girişimcilik kuluçka merkezlerini karşılaştıran ve sıralayan uluslararası UBI Global endeksi tarafından Avrupa’nın en iyi 8., dünyanın ise en iyi 18. kuluçka merkezi seçildi. Endeksin üst sıralarında yer alan İTÜ Çekirdek, Avrupa’dan 117, dünyadan 220 kuluçka merkezinin bağımsız uzmanlarca değerlendirilmesi sonucunda Türkiye’den endekse girmeye hak kazanan ilk kuluçka merkezi oldu.

İTU ARI Teknokent Genel Müdürü Kenan Çolpan, İTÜ Çekirdek’in artık bir kuluçka merkezi olmanın da ötesine işler yaptığının altını çizerken, “İTÜ ARI Teknokent bünyesinde 2012 yılında faaliyete geçen İTÜ Çekirdek, üç yılda girişimcilere 7 milyon TL’yi aşkın katkı sağladı. İTÜ Çekirdek ticarileştirilebilir bir teknoloji fikri ya da girişim projesi olan her yaştan girişimcilere açık” dedi.

KAYNAK : Milliyet
YORUMLAR 2
  • selçuk 8 yıl önce Şikayet Et
    mrb. bir apple iphone 6s ve apple iwatch kullanıcısı olarak kardeşlerime tavsiyem tabiki apple...iwatch ara yüzü basit hızlı pratik ve akıcı...ayrıca pili 2 gün rahat gidiyor çok kullanıma rağmen ve siri tüm desteği ile profesyonel olarak yardımcı oluyor....apple farkdır. aşkdır.
    Cevapla
  • Linux 8 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı ol uslu ol sus Linux Mint 17.3 Cinnamon çıktı.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR