Whatsapp virüs temizleme nasıl yapılır? 20.04.2016

Dikkat! Whatsapp virüsü telefonunuzu kullanılmaz hale getirebilir. Whatsapp virüsü temizleme nasıl yapılır? Detaylar haber7.com'da.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2016 14:37 GÜNCELLEME 20.04.2016 14:37 TEKNOLOJİ
Whatsapp virüs temizleme nasıl yapılır? 20.04.2016
Whatsapp virüs temizleme nasıl yapılır? 20.04.2016

Whatsapp virüsü başına dert açabilir. Son günlerde ortaya çıkan virüs haberleri akıllı telefon kullanıcılarının korkulu rüyası haline geldi. Peki akıllı telefon kullanıcıların korkulu rüyası haline gelen Whatsapp virüsünden nasıl korunulur? Whatsapp virüsü bulaşan telefondan virüs nasıl temizlenir? Detaylar haberimizde... 

Dünyada milyonlarca kişinin aktif olarak kullandığı Whatsapp uygulamasındaki virüs haberleri akıllı telefon kullanıcılarını korkuttu. Akıllı telefonlarımızı bu virüsten korumak için ne yapmayalıyız? Whatsapp virüsü telefonumuza nasıl bulaşır? Akıllı telefonumuzu whatsapp virüsünden nasıl koruruz. İşte tüm bilgileri sizin için derledik.

Whatsapp virüsünün kaynağı nedir?

Milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp uygulaması üzerinden mesajlaşma ve arama yapılabiliyor. Hergün milyarlarca mesaj trafiği arasında spam mesajlar dolaşmaya başladı. Bu spam mesajlar aracılığıyla bulaşan virüsler akıllı telefonları tehdit ediyor. Akıllı telefon kullanıcıların bu mesajlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Whatsapp virüsü nasıl bulaşır? Whatsapp virüsünden telefonumuzu nasıl koruyabiliriz? Tüm bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.. 

Whatsapp'dan gelen mesajlar aracılığıyla yayılan virüsler kabusunuz olabilir. Çünkü gelen spam mesajlar açıldığı andan itibaren telefonunuzda tüm bilgilerinizi kopyalıyor. Gelen spam mesajdaki dosya açıldığı anda aktifleşen virüs saniyeler içerisinde tüm telefonunun içine yayılıyor. whatsapp virüsünden korunmak için ne yapmalıyız? Virüsten nasıl korunabiliriz?

Tanımadığınız Numaralara Dikkat!!

Akıllı telefonların olmazsa olmazı haline gelen Whatsapp uygulaması telefonunda yüklü olmayan neredeyse yok gibi. Spam mesajlardaki dosyalardan yayılan mesajlar kabusunuz olabilir. Whatsapp virüsünden korunmak için tanımadığınız numaralardan gelen mesajları açmayın. Gelen mesajların içindeki dosyalar tıklanmadan silinirse virüsün telefona bulaşması engellenebilir. Whatsapp'taki virüs tehlikesine dikkat etmeniz gerekiyor. Yoksa bilgileniz çalınabilir. 

Whatsapp uygulamasından buluşan virüs, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Virüslü spam mesajlar tanımadığınız kişilerden gelebildiği gibi virüs bulaşmış arkadaşlarınızdan da gelebilir. Bu sebeple telefonunuza gelen herhangi bir .zip dosyasını açmadan iki kez düşünün. 

Virüs koruma programlarıyla gelen .zip dosyalarının taratılması da alınabilecek diğer önemlerden. Whatsapp Web uygulamasıyla bilgisayar üzerinden de kullanımına olanak sağlanan uygulama atılan spam mesajların açılması halinde bilgisayarınıza da virüs bulaştırabilir. 

Siber güvenlik firmaları uyardı

Dolandırıcıların akıllı telefonlarımızı tehdit eden yeni sistemi bilgilerimizin güvenliği açısından büyük tehdit oluşturuyor. Bir çok kişinin şahsi bilgilerine kolaylıkla ulaşabilen dolandırıcıların yeni adresi Whatsapp mesajları oldu. Bu sebeple akıllı telefon kullanıcılarının gelen spam mesajlara çok dikkat etmesi gerekiyor. Açılan .zip dosyalarının telefonunuzdaki bilgileri kopyalamaması için gelen spam mesajları açmayın. Siber güvenlik firmalarından Comodo isimli firma bu konuda Whatsapp kullanıcılarına uyarıda bulundu.

2016'nın ilk siber saldırısı Whatsapp'ta gerçekleşti

Dünyada milyonlarca kullanıcısı olan whatsapp uygulamasında 2016'nın ilk siber saldırısı gerçekleşti. Whatsapp üzerinden gönderilen mesajlarla dolandırıcılar kişisel bilgilerinize kolaylıkla erişebiliyor. Siber suçlular, rasgele kişileri hedef alarak kimlik avı kapsamında WhatsApp içeriği gibi görünen sahte e-postalar göndermeye başladı.Gönderilen içeriğe tıklandığı zaman kötü amaçlı yazılım bilgisayarlara yada telefonlara bulaşarak şahsi bilgilerinizi ve dosyalarını ele geçiriyor.

Siber Suçluların Hedefi Kişisel Bilgiler 

Siber saldırıların Whatsapp üzerinden gerçekleşmesi uygulama kullanıcılarını korkuttu. Siber suçluların  WhatsApp üzerinden gönderdikleri e-postaları şemsiye markası adı altında gizlenmiş şekilde sahte bir adresten gönderiyor,ama “kimden” kısmına bakıldığı zaman WhatsApp’tan gelmediği kolaylıkla anlaşılıyor. Söz konusu kötü amaçlı yazılım, “Nivdort” ailesinin bir varyantı. Bu kötü amaçlı yazılım çoğu zaman kendini farklı sistem klasörleri içine kopyalıyor ve bilgisayarın kayıt defterinde otomatik açılan bir uygulamaya kendini ekliyor. E-posta ekindeki zip dosyası açılıp çalıştırıldığında, kötü amaçlı yazılım bilgisayara geçmiş oluyor.

Comodo ve Comodo Antispam Laboratuvarları Teknoloji Direktörü Fatih Orhan, saldırganların giderek pazarlamacılara daha da çok benzemeye başladığını belirterek, “Durumdan habersiz kullanıcıların e-postaları açıp kötü amaçlı yazılımı yaymasını sağlamak için kreatif konu satırları kullanmaya çalışıyorlar” diye konuştu. Comodo Antispam Laboratuvarları, siber saldırganların, bu kötü amaçlı yazılımı yaymak ve bilgisayarlara bulaştırmak için yazdıkları e-postalardaki konu satırlarının her birinin, ‘xgod’ ya da ‘Ydkpda’ gidi rastgele bir karakter dizisiyle bittiğini tespit etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR