Altay için 100'e yakın Ar-Ge mühendisi çalışıyor!

TÜMOSAN tarafından, ALTAY tanklarının motor ve transmisyonunun üretilmesine yönelik Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2016 12:30 GÜNCELLEME 18.05.2016 12:31 TEKNOLOJİ
Altay için 100'e yakın Ar-Ge mühendisi çalışıyor!
Altay için 100'e yakın Ar-Ge mühendisi çalışıyor!

Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (TÜMOSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Albayrak, ALTAY tanklarının motor ve transmisyonunun üretilmesine yönelik Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Albayrak, projenin uluslararası bir proje olduğunu belirterek, "Türkiye yerli tankı yaptı. Türkiye'nin yerli tankı tek başına yapması işi çözmüyor. ALTAY tanklarının, motor ve güç grubunun da yerli yapılması için 3 sene önce yapılan ihaleyi firmamız kazanmıştı. Bu çerçevede bir buçuk yıl önce yaptığımız sözleşme gereği, şu anda çalışmalarımıza devam ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin dünyadaki konjonktürünün son 2-3 yılda değiştiğini ifade eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Suriye'de, Irak'ta ve komşu ülkelerde ayaklanmalar var. Stratejik olarak Avrupa ve Batı'nın da bu işe bakışı çok değişti. Bize de bakış değişti. Biz de Türkiye olarak, bu projenin bir an önce gerçekleşmesi için gerek Savunma Sanayii Müsteşarlığı gerekse TÜMOSAN olarak Türkiye'de motor üreten fabrikamız olsun diye konu ile ilgili gece gündüz çalışıyoruz. Proje kapsamında 100'e yakın Ar-Ge mühendisimiz çalışıyor. İnşallah en kısa zamanda işi rayına oturtup, yolumuza devam edeceğiz."

Projenin 5 yıllık bir süreyi kapsadığını hatırlatan Albayrak, "Projenin önce prototipi yapılacak, ardından da seri üretime geçilecek ama inşallah 5 yıl sonra yerli iki adet motor üretmiş olacağız." diye konuştu.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • ati 8 yıl önce Şikayet Et
    Motorun üretilmesi sıkıntı değil.sertifikasyon ve testler çok uzun sürüyor.uluslarası piyasalarda yer alması için sertifikasyon ve testler şart.
    Cevapla
  • Murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Günümüz teknoloji ve bilgi birikimine rağmen hala 5 yıl deniyorsa bu işte bir sıkıntı var. 2. Dünya savaşında 2 yılda tribünlü uçak motoru yaptılar ve bugünkü bilgisayar desteği yoktu. Allah aşkına zamanı iyi değerlendirin. Bu ülkenin kaybedecek bir saniyesi yok.
    Cevapla
  • seref 8 yıl önce Şikayet Et
    malesef 2023 .e kadar beklemek zorundayız.
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Türkiye dünyanın en güçlü savunma sanayisine sahip bir ülke haline gelir.
    Cevapla
  • altal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ümit ederim 2019'da seri üretime geçmiş olur
    Cevapla
  • genç 8 yıl önce Şikayet Et
    top yekün harekeye geçmemiz dirilmemiz lazım en kısa sürede bu projelerim üretime geçmesi lazım savaşın içindeyz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR