Ve kabul edildi! Akıllı telefonlara geliyor

2017 yılında akıllı telefonlarda kullanılacak emojiler arasında baş örtülü kadın da var. Suudi bir kız tarafından yapılan teklif Evrensel Kod Konsorsiyumu tarafından kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.11.2016 07:42 GÜNCELLEME 16.11.2016 07:42 TEKNOLOJİ
Ve kabul edildi! Akıllı telefonlara geliyor
Ve kabul edildi! Akıllı telefonlara geliyor

Evrensel Kod Konsorsiyumu, aralarında baş örtülü kadının da bulunduğu 56 emojiyi onayladı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre 2017 yılında akıllı telefonlarda kullanılacak olan emojiler arasında, baş örtülü kadın emojisi de var. Bir emojinin onaylanması için önce Evrensel Kod Konsorsiyumu'na (Unicode) bir sunum yapılması gerekiyor.

15 yaşındaki Suudi Rayuf Alhumedi'nin teklifiyle konsorsiyuma gelen baş örtülü kadın emojisinin sunumunda da dikkat çekici vurgular var. Sunumda, baş örtüsünün yalnızca Müslüman kadınların değil, Ortodoks Yahudilik ile Katolik ve Ortodoks Hristiyanlık'ta da önemli bir sembol olduğu ifade ediliyor.

 

YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • güven 7 yıl önce Şikayet Et
    islam aleminin en büyük buluşu mu bu!
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    uğraştıkları şeye bak. la havle vela kuvvete illa billah.. tesettür yerlerde.. haramlik-selamlık tedavülden kalkmış. altında pantolon, suratında bi kilo boyayla, kafasına bez takan kendisi tesettürlü sayıyor. ama derde bak. emojiymiş. ulan ataistler bu kadar tiiye almamışlardı islamı bee.
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk bakışta bu emojinin olması iyi bir şeymiş gibi görünse de millet bu emojinin cıvığını çıkarır , bu emoji üzerinden saçma sapan , hoş olmayan şeyler yapabilirler , emin değilim ama dalga unsuru olmaz inşallah .
    Cevapla
  • Ömer Yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Konsorsiyuma bak, işlerine bak, düşünsene her hafta toplanan takım elbiseli kodamanlar, ciddi tartışmalar eşliğinde emoji seçiyorlar. Güzel iş.
    Cevapla
  • Görünmeyeni gören 7 yıl önce Şikayet Et
    neden dua etmenin emojisi sadece hristiyanlık olarak var peki bu kız dua etmenin islami şeklinide ekleseydi ya. yada haber 7 kadrosundaki bu işi yapabilecek kişiler bunun eklenmesini sağlarsa çok güzel birşey yapmış olurlar. müslüman memlekette millet birbirine hristiyanlar gibi iki eli birleştirerek yapılan dua emojisi gönderiyor
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen kayiliyorum.niye dua ifadesi istememiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR