7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti

Amerikan medyası İngiltere, Hereford'da yaşayan 7 yaşındaki Chloe Bridgewater'ın Google'a yaptığı iş başvurusunun reddedilişini konuşuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.02.2017 14:02 GÜNCELLEME 16.02.2017 14:14 TEKNOLOJİ
7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti
7 yaşındaki çocuğun iş başvurusunu reddetti

Küçük Chloe kariyer planlarını biraz erken yapıp Google'da çalışmaya karar verdiğinde hemen bir mektup yazıp Google'a gönderdi.

Sevgili Google patronu diyen başlayan mektupta özetle şunlar yazıyordu:

"Adım Chole Bridgewater ve büyüyünce Google'da çalışmak istiyorum, ayrıca çikolata fabrikasında çalışmak istiyorum. Olimpiyatlarda yüzmek istiyorum. Babam Google'da çalışırsam go karts'a binebileceğimi kaydıraktan kayabileceğimi söyledi. Bilgisayarları seviyorum, tabletim de var. Onunla oyunlar oynuyorum. Babam bana bir gün bilgisayar alacağını söyledi. 7 yaşındayım. Öğretmenim anneme ve babama sınıfta çok iyi olduğumu söyledi..."

Google küçük kızın başvurusun değerlendirdikten sonra bir yanıt mektubu yazdı:

Başvuru reddedildi.Ancak Google başvuruyu oldukça kibar bir biçimde reddederken Chloe'ye yol da göstermeyi ihmal etmedi.

İşte Google'ın CEO'su Sundar Pichai'den küçük kıza gönderilen ve sosyal medyada trend olan ret mektubu:


'Sevgili Chloe

Mektubun için çok teşekkür ederim. Bilgisayarlar ve robotlarla ilgili olmandan memnunum. Umuyorum ki teknoloji hakkında bir şeyler öğrenmeye devam edersin. Hayallerini takip etmen ve çok çalışman gerektiğini düşünüyorum. Google'da çalışmaktan Olimpiyatlarda yüzmeye kadar aklına koyduğun her şeyi başarabilirsin.
Okulu bitirdiğin zaman yapacağın iş başvurusunu dört gözle bekliyorum.'

 

YORUMLAR 3
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Burada gözden kaçan nokta, Google gibi büyük bir şirket, 7 yaşındaki kişiyi bir birey olarak görüp ona göre muamele ediyor ve iş başvurusuna olumlu/olumsuz geri dönüş yapmayı ihmal etmiyor. Bizim firmalardan ve IK yönetimlerinden de aynı nezaketi görebilsek keşke...
    Cevapla
  • Enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok, bi de kabul etsinler...
    Cevapla
  • ALİ MELES 7 yıl önce Şikayet Et
    reddetmemişki adamlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR