Bakan açıkladı! Yerli sistem geliyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, siber saldırı tehlikesine karşı yerli e-posta sistemi üzerinde çalışıldığını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.08.2017 11:45 GÜNCELLEME 06.08.2017 11:46 TEKNOLOJİ
Bakan açıkladı! Yerli sistem geliyor
Bakan açıkladı! Yerli sistem geliyor

Son dönemde siber saldırılar oldukça arttı. Özellikle fidyeciler e-posta hesapları üzerinden birçok kişiyi tuzağa düşürüyor. Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan da bu tehlikeye karşı yerli e-mail sistemi üzerinde çalışıldığını ifade etti.

CNNTürk'te katıldığı bir programda konuşan Arslan, ''Siber saldırılara karşı çok iyi korunuyoruz. Milli e-posta sistemi geliyor. Proje Türk mühendislerin çalışması. Bir saldırı olup ona karşı çözüm üretmek değil de olası saldırılara karşı önlem almak durumunda Türkiye çok iyi durumda. Kamu ve özel sektör bu sistemi birlikte yapıyor.'' dedi.

Milliyet

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Doğrucu vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Palavra hepsi Onca yıldır bir Pardus'un bile altından kalkamadık. Bir tarafta laikler, bir tarafta sağcılar yılan hikayesine döndürdüler. oysa ne umutlarla ve ne çabalarla yola çıkmıştık. Bu kafayla daha çook hayal kurar daha çook sözlerle avunuruz. Ne zaman ki Yazılım AR-GE'si kurulur, gerçek teşvikler verilir, çalışanlar, yapanlar onore edilir, bak gör o zaman Türkiye nereye gelir.
    Cevapla
  • Enigma 6 yıl önce Şikayet Et
    Ali İhsan beyinde bahsettiği üzere, microsoft, adobe yazılımlarının karşılığı olan Office uygulaması, çizim programlarının karşılığı olmalıdır. Ülkemizin yazılıma ve standartlara verdiği para ile ciddi kazançlar elde edilebilir. Aynı zamanda iztihdam kalemide artar.
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım. Şu Pardusu yeniden canlandırsanız ne iyi olurdu. Bu işi yapabilecek yazılımcılarımız çok fazla.Şimdi tüm devlet kurumlarımız Microsoftun tek eline geçmiş durumda.Dönülmez bir hal almadan. Tekrar Pardusa geçmeliyiz.
    Cevapla
  • Ali ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan yerli e posta yerine milli işletim sisteminin üzerinde dursanız başka birşeye ihtiyaç kalmayacak. Örnek Pardus projesi
    Cevapla
  • anka 6 yıl önce Şikayet Et
    nihayet yerli birşeyler yapılıyor. tebrikler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR