Apple'dan Face ID müjdesi

Apple, akıllı saati için aralarında Face ID’nin de bulunduğu birçok yeni algılama teknolojisinin patentini aldı

ABONE OL
GİRİŞ 26.03.2018 16:52 GÜNCELLEME 26.03.2018 16:52 TEKNOLOJİ
Apple'dan Face ID müjdesi
Apple'dan Face ID müjdesi

ABD Patent ve Marka Ofisi, Apple’ın Apple Watch’a yeni özellikler kazandıracak yeni patentini yayınladı.

Onaylanan patent, Apple Watch’a Face ID ve diğer uygulamalar için kullanılabilecek bir ön kameranın yanı sıra, saatin kayışına kullanıcının bileğinin eksenel yönelimini algılayabilecek özelleştirilmiş sensörler eklenebileceğini belirtiyor.

 

Eksenel yönelim, kullanıcının beyzbol sopası, basketbol topu, golf sopası ya da ağırlık gibi aksesuarlı sporlarda gösterdiği performansın Apple Watch tarafından algılanabilmesine olanak tanıyacak.

 

Apple, söz konusu patent başvurusunda Face ID’den yalnızca ‘kullanıcı doğrulama’ ibaresiyle bahsediyor. Patently Apple sitesinin dikkat çektiği bir ayrıntıya göre, patentteki çalışmaların dayandığı 2016 yılında iPhone X henüz piyasaya sunulmadığından, şirketin Face ID ismine yer vermekten kaçındığı tahmin ediliyor.

Söylentiler, Apple’ın haziran ayında düzenleyeceği WWDC geliştiriciler konferansında tanıtacağı yeni Apple Watch modelinin patentte bahsi geçen Face ID ve diğer teknolojilere sahip olacağı yönünde.

YORUMLAR 1
  • antizion 6 yıl önce Şikayet Et
    MUJDEMI??? gözunuzun resmini cektiler,parmak izinizi aldilar,simdi yuz taramasi en sonunda sagliginiz icin birde kan tahlili ve dna örneginizi teslim ettinizmi tamaaam.al sana prangali köle. sorsan en modern insanim zandeder. 98 den bu yana internetim ve bilgisarayim var ama henuz sosyalmedyayla tanismadim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR