iPhone X tur bindirdi! Android’lerden 3 kat fazla

iPhone X, geçtiğimiz yılın dördüncü çeyreğinde akıllı telefon endüstrisinin kârının yüzde 35’ine sahip oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.04.2018 12:57 GÜNCELLEME 18.04.2018 12:57 TEKNOLOJİ
iPhone X tur bindirdi! Android’lerden 3 kat fazla
iPhone X tur bindirdi! Android’lerden 3 kat fazla

Apple’ın akıllı telefon serisine büyük yenilikler getirdiği iPhone X, her ne kadar Apple’ın beklediği kadar satmamış olsa da, piyasaya çıkış dönemi olan 2017 dördüncü çeyreğinde akıllı telefon piyasasını domine etti.

Counterpoint araştırma şirketine göre, 2017’nin son çeyreğinde akıllı telefon pazarındaki kârın yüzde 86’sı Apple’a giderken, iPhone X pastanın yüzde 35’ine sahip oldu.

 

Android üreticileri ise pazarın yalnızca geri kalan yüzde 14’lük kârını alabildiler. Bu veri, iPhone X’un tek başına Samsung, LG, HTC, Sony, OnePlus, Huawei ve Xiaomi’den üç kat daha fazla kâr ettiği anlamına geliyor.

Araştırma şirketine göre Çinli akıllı telefon üreticileri de geçmiş dönemlere kıyasla kârlarını artırmaya başladılar. Counterpoint direktörlerinden Tarun Pathak, Çinli akıllı telefon üreticilerin 2017’nin dördüncü çeyreğinde 1,3 milyar dolar kâr ettiklerini açıkladı.

KAYNAK : Habertürk
YORUMLAR 4
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    maliyeti 200 dolar iphone x ama kerizler olmasa uywnıklar nasıl yaşayacak
    Cevapla
  • Abdullah IŞIK 6 yıl önce Şikayet Et
    iphone ile zengin oldum sanan uyanıkların (!) resmi açıklaması bu
    Cevapla
  • tepki 6 yıl önce Şikayet Et
    Anlayanlar,anlamayanlara anlatsın,nedir la şimdi bu!
    Cevapla
  • KanuniTR 6 yıl önce Şikayet Et
    iPhone modellerininin tekli fiyatına bir çok ülkede Android tabanlı telefonlardab en az 2 tane alınabiliyor. Bu durumda ne bekliyorsunuz ki? Genel kullanım oranlarında ülkemiz içi ios %12 Android %53 ile bitiriyor. Dünya genelinde de hemen hemen oran yine aynı ölçekte.. Mesele tekli oranda kâr meselesi.. Donanım 400 Dolar ama Marka fiyatı +600 Dolar.. İnsanlar yolunmayı seviyor özet budur..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR