PUBG ve Fortnite arasında barış sağlandı!

Son dönemin iki fenomen oyunu PUBG ve Fortnite'ın mahkeme savaşı kısa sürdü. Gelen haberlere göre PUBG, Fortnite'a telif ihlali nedeniyle açtığı davayı geri çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2018 15:00 GÜNCELLEME 29.06.2018 15:03 TEKNOLOJİ
PUBG ve Fortnite arasında barış sağlandı!
PUBG ve Fortnite arasında barış sağlandı!

Dünyanın en çok oynanan çevrimiçi iki oyunu PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds) ve Fortnite'ın mahkeme savaşları erken bitti gibi görünüyor. Gelen haberlere göre PUBG, telif haklarını ihlal ettiği ve oyun modunu kopyaladığı gerekçesi ile Fortnite'ın yapımcısı Epic Games'e açtığı davayı geri çekti.

Davanın neden geri çekildiği açıklanmadı

 

 

PUBG Corp, Pazartesi günü Epic Games'in avukatlarına davayı geri çektiklerine dair bir mektup gönderdi. Ayrıca Güney Kore mahkeme sisteminin internet sitesine göre de PUBG'nin davayı geri çektiği görülüyor. Şirketin avukatları Bloomberg'e demeç vererek, bu gelişmenin doğru olduğunu belirttiler ancak konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaktan kaçındılar.

Her iki oyunun da yapımcı şirketleri kısmen, Çinli medya şirketi Tencent'e ait ve bu durumun da davanın geri çekilmesinde önemli bir rol oynadığı düşünülüyor. Tıpkı Apple ve Samsung anlaşmasına benzeyen bu konu ile ilgili şimdilik net bir açıklama yapılmazken, PUBG ve Fortnite'ın önümüzdeki süreçte anlaşmanın detaylarını belirtip belirtmeyecekleri ise şimdilik bir soru işareti.

KAYNAK : Donanım Haber
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR