Google Play'den o uygulamalara yasak!

Telefonunuzun kaynaklarını kullanarak kripto para madenciliği yapan uygulamalara Google Play mağazasında yasak geldi. Bundan sonra bu tür uygulamaları yayınlamak mümkün olmayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2018 12:23 GÜNCELLEME 30.07.2018 12:23 TEKNOLOJİ
Google Play'den o uygulamalara yasak!
Google Play'den o uygulamalara yasak!

Madencilik ekipmanları ile değil de yazılım tabanlı madencilik yapabildiğiniz çözümler son dönemde oldukça revaçta. İnternet sitelerinin yanında mobil dünyada da bol bol bu tür uygulamalara rastlamak mümkün. Google ise kendi mağazasında sert tedbir aldı.

Sert tedbirler 

 

Google Play geliştirici politikalarında yapılan son değişiklik ile artık mobil cihazlarda madencilik yapan uygulamaların yayınlanması yasaklandı. Değişiklik ilk etapta yüklenecek veya güncelleme alacak uygulamalara yasak getiriyor. Zaman içerisinde mevcut uygulamalar da taramadan geçerek engellenecek.

Google Chrome tarayıcısı üzerinde de bir süre önce madencilik yapan eklentilere yasak gelmişti. Artık hem web hem de mobil tarafta madencilik çözümleri yasaklanmış oldu. Hali hazırda indirilmiş uygulamalar kullanılmaya devam edecek.  

Diğer taraftan çocuklara yönelik olmasına rağmen yetişkin içeriklere yer veren uygulamalar da yasaklandı. Özellikle YouTube üzerinde çocuklara yönelikmiş gibi görünen ancak suiistimale varan içerikler sunan videolar çok eleştiriliyor. Google mobil tarafta da buna tedbir aldı.  

Son olarak aynı içeriği barındıran ve birbirini taklit eden uygulamalar, resmi bir kuruluş kılıfına bürünerek reklam yapan uygulamalar ve silaha özendiren uygulamalar da yasaktan nasibini aldı. Bugünden itibaren bu uygulamaları yüklemek veya güncellemek yasak. Mevcut olanlar ise taramadan geçerek engellenecek. Bu yasakların Google geliştirici hesabını da yasaklamaya sebep olabileceğini hatırlatalım.

KAYNAK : Donanım Haber
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR