Apple'a şok! Bir ülke daha satışını yasakladı

Apple, Çin’den sonra Almanya’da da patent ihlaline takıldı. Münih Bölge Mahkemesi, Apple’ın Qualcomm’un akıllı telefonlardaki güç tasarrufuyla ilgili fikri haklarını ihlâl ettiğine hükmetti. Kararının ardından Apple, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin Almanya’daki satışlarını durduracak.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2018 14:08 GÜNCELLEME 21.12.2018 14:08 TEKNOLOJİ
Apple'a şok! Bir ülke daha satışını yasakladı
Apple'a şok! Bir ülke daha satışını yasakladı

Qualcomm’un patent ihlali davası sonucunda Çin'de bazı iPhone modellerinin satışı yasaklanan Apple’a bu kez kötü haber Avrupa’dan geldi. Apple, Qualcomm’un Almanya’da Münih Bölge Mahkemesi’nde açtığı patent ihlali davasını kaybetti.

 

Mahkemenin kararında Apple’ın cihazlarının Qualcomm’un akıllı telefonlardaki güç tasarrufuyla ilgili fikri haklarını ihlâl ettiği belirtildi. Bu kararı ardından Apple, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerini Almanya’daki mağazalarından kaldıracak.

Mahkemenin kararı için temyiz başvurusunda bulunan Apple, bu süreç tamamlanana kadar Almanya’daki 15 Apple mağazasında iPhone 7 ve iPhone 8’in satışlarını askıya alacak. Ancak bu modellerin Apple mağazası dışındaki üçüncü taraf satıcılardaki satışına şimdilik devam edilebilecek.

 

Apple’ın iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modelleri ise mahkemenin aldığı karardan etkilenmeyecek ve satışına devam edilebilecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Qualcomm Başkan Yardımcısı Don Rosenberg, “Geçtiğimiz iki hafta içinde iki farklı yargı alanında iki saygın mahkeme, Qualcomm'un patentlerinin değerini onayladı ve Apple'ın bir ihlali ilan etti. Almanya ve Çin'in önemli pazarlarında iPhone'lara yasaklama emri verildi” dedi.

YORUMLAR 3
  • kerim 5 yıl önce Şikayet Et
    Iphone bitti artık hiçbir cazibesi kalmadı saçma sapan faydasız geliştirmeler yaparak model yükseltiyor çok fazla da fiyat biçiyor sosyal medya veya oyun oynayacam diye binlerce lira verilmez yerli ve milliye yönelelim
    Cevapla
  • haber 5 yıl önce Şikayet Et
    vestel alalımda sonra zorlunun havasından geçmiyelim googlede sizin di
    Cevapla
  • Bir yorum 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli ve milliye yönel demesi kolayda yerli varmiki yok bilmeden yazıyorsun şimdi kalkıpta vestel deme sakın işlemcisi ve bazı materyeller abd çin yapımı ona göre
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR