Apple'ın 16 inçlik Macbook Pro modelinin tanıtım tarihi ortaya çıktı!

Apple'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı 16 inçlik Macbook Pro modelinin tanıtım tarihi açıkladı. iMac ve Mac Pro arasında bir konuma yerleştirilmesi planlanan yeni Macbook Pro'nun, güçlü donanım özelliklerine sahip olması bekleniyor. Ayrıca cihazın. fiyatı ile yine dudakları uçuklatması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2019 10:49 GÜNCELLEME 26.07.2019 10:50 TEKNOLOJİ
Apple'ın 16 inçlik Macbook Pro modelinin tanıtım tarihi ortaya çıktı!
Apple'ın 16 inçlik Macbook Pro modelinin tanıtım tarihi ortaya çıktı!

Apple'ın iMac ve Mac Pro arasında bir konuma yerleştirmeyi planladığı 16 inçlik Macbook Pro'nun tanıtım tarihi ortaya çıktı. Uzun bir süredir 16 inçlik model üzerinde çalışmalarını sürdüren ABD'li teknoloji devi Apple, büyük ekranlı fakat taşınabilir bir bilgisayar piyasa sürmeye hazırlanıyor.

 

 

16 İNÇLİK MACBOOK PRO'NUN TANITIM TARİHİ ORTAYA ÇIKTI!

Economic Daily News tarafından paylaşılan rapora göre Apple, 16 inlik Macbook Pro modelini ekim ayında piyasaya sunacak. Söz konusu bu tarih kesin olamamakla birlikte Apple'ın Eylül ayında etkinlik düzenlediğini de göz önünde bulundurursak cihazın Ekim ayı gibi piyasaya sürülmesi muhtemel gibi görünüyor.

 

 

16 İNÇLİK MACBOOK PRO GÜÇLÜ BİR TAŞINABİLİR BİLGİSAYAR OLACAK!

Diz üstü bilgisayarda il defa 8 çekirdekli işlemci kullanmayı başaran Apple, 16 inlik Macbook Pro modelinde de güçlü donanım özellikleri kullanacak. Bilgisayarın ekran büyüklüğünü 15 inç Macbook Pro modeli ile aynı kullanmayı fakat çerçeveleri küçülterek 16 inç ekran boyutuna sahip bir bilgisayar ortaya çıkarmaya çalışan Apple, taşınabilirlik faktörünü ortadan kaldırmak istemiyor. Ayrıca buna ek olarak 16 inçlik modelde 15 inçlik modelde kullandığı 2880 × 1800 ekran çözünürlüğünün üstüne çıkan teknoloji devi, yeni Macbook Pro'da 3072×1920 piksel çözünürlük sunan bir ekran kullanacak.

16 İNÇLİK MACBOOK PRO BEKLENİLENİN ÜZERİNDE BİR FİYAT ETİKETİNE SAHİP OLACAK!

Herkesin beklediği üzere ve Apple'ın fiyatlandırma politikası da göz önünde bulundurulduğunda Ekim ayında satışa sunulması beklenen 16 inçlik Macbook Pro modelinin fiyatının beklenenin üzerinde bir fiyata sahip olacağını tahmin etmek zor değil.

iMac ve Mac Pro arasında bir konuma yerleştirilmesi planlanan yeni makinenin hem donanım anlamında güçlü ve büyük olduğu hemde taşınabilir boyutlara sahip olduğu düşünülünce cihazın 3 bin dolar seviyelerinde bir fiyat sahip olması bekleniyor.