Xiaomi'den 5G hamlesi!

Çinli akıllı telefon ütericisi Xiaomi, 2020 yılında 5G'yi daha etkin kullunmak için üst segmentin yanısıra orta ve giriş seviyesi için de 10 yeni akıllı telefon üreteceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2019 10:14 GÜNCELLEME 21.10.2019 10:44 TEKNOLOJİ
Xiaomi'den 5G hamlesi!
Xiaomi'den 5G hamlesi!

Çinli akıllı telefon üteticisi, küresel pazarda yüzde 9'luk paya ulaşmasının ardından şimdi de gözünün 5G'ye çevirdi.

 

Çin'de düzenlenwn Dünya İnternet Konferansı'nda konuşan Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su olan Lei Jun, 5G'li ilk telefonları Mİ 9 Pro'nun arsından gelecek yıl üst segmentin yanısıra orta ve giriş seviyesi içinde 5G destkli yeni akıllı telefonlar üretmeyi planladıklarını söyledi. Lei Jun, bu kapsamda Xiaomi olarak 2020 yılında 10 farklı 5G'li telefon modeli çıkaracaklarını duyurdu.

Operatörlerin 5G altyapısında hızlanacaklarını düşündüğünü söyleyen Lei Jun, 2020'de 5G destekli 10 farklı model piyasaya süreceklerini ifade etti. 5G'nin yeni teknoloji çağı için oldukça önemli olduğunu belirten CEO, sözlerine şöyle devam etti: "Bu alanda büyük fırsatlar kadar büyük zorluklar ve riskler de var. 5G'de herkesin planı ve programı farklı ancak Xiaomi, iyimser olmaya devam edecek."

 

Şirketin en tepesinden gelen bu açıklamaya göre Xiaomi, önümüzdeki yıl giriş ve orta segmentte konumlandırılacak 5G destekli cihazlarla adeta piyasaya damga vuracak. 5G destekli cihazların fiyatlarının yüksek olması, şu an için büyük bir engel gibi görünüyor ancak konu Xiaomi olduğunda fiyat konusunda sürprizlere açık olmakta fayda var. Şirketin 2020 planlarını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR