Çok konuşuldu! AirPods Pro'nun fiyatı ve özellikleri

Apple, ikinci nesil AirPods'un ardından bu kez sürpriz bir hamleyle yeni nesil kablosuz kulaklığı AirPods Pro'yu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.10.2019 18:34 GÜNCELLEME 30.10.2019 18:34 TEKNOLOJİ
Çok konuşuldu! AirPods Pro'nun fiyatı ve özellikleri
Çok konuşuldu! AirPods Pro'nun fiyatı ve özellikleri

Apple, iPhone 11 ve iPhone 11 Pro serisi telefonlarının ardından bu kez büyük bir sürpriz yaptı ve AirPods Pro adında yepyeni bir ürün tanıttı. Son olarak AirPods 2 ile kullanıcılarının karşısına çıkan Apple'ın AirPods Pro isimli bu yeni ürünün diğerlerinde bulunmayan çok önemli bir özelliği var.

 

AirPods Pro takısından da anlaşılabileceği üzere standart AirPods'tan farklı olarak yeni özelliklere sahip olan AirPods Pro'nun en önemli özelliği ise "Aktif Gürültü Engelleme" teknolojisi.

 

Bu teknoloji sayesinde artık sesinizi karşı tarafa çok daha net bir şekilde iletebileceksiniz. Yani gürültülü bir ortamda (örneğin yolda) telefonda konuşurken etrafınızda gürültü olsa dahi sesinizi akıcı bir şekilde karşı tarafa ulaştırabileceksiniz.

Kulaklıkların dikkat çeken bir başka özelliği ise tasarım tarafında... Kulağa daha iyi oturan AirPods Pro'nun kulağınızdan düşme olasılığı artık daha düşük ve kulağa daha iyi oturduğundan sesi daha iyi alıyorsunuz.

Tasarım değişikliğine paralel olarak AirPods Pro'nun şarj kasası da diğer modellere kıyasla daha geniş bir yapıda.

Yeni kulaklıklar yumuşak ve esnek silikon kulakiçi parçasına sahip. Ayrıca kulaklıkta suya ve tere karşı dayanıklılık özelliği var. Basın açıklamasına göre çift mikrofonlu bir sistem kullanılan kulaklık, ses sinyallerini saniyede 200 defa uygun şekilde düzenliyor.

AirPods Pro’lar, 5 saate kadar kullanım süresine sahip olacak. Bu süre boyunca Aktif Gürültü Engelleme özelliği aktif olarak kullanım durumunda ise 4,5 saate, konuşma durumunda ise 3,5 saate düşecek.

Kablosuz şarjlı kılıf ise 24 saatten fazla dinleme ve 18 saatten fazla konuşma süresi sağlayacak.

Yeni Şeffaflık modu ise dışarıdan gelen sesleri kullanıcılar ne kadar duymak istiyorsa o kadar duyabilecek. Güç sensörü de şarkıları çalmayı, durdurmayı ve geçmeyi mümkün kılacak. Ayrıca bu sistemle aramalar cevaplanabilecek.

2. nesil AirPods modelinde de kullanılan H1 çipini kullanan AirPods Pro, Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisini kullanıyor.

ABD’de 249 dolara satışa çıkan kulaklık, ülkemizde ise 1899 TL’ye satışta olacak. Ürünün çıkış tarihi henüz açıklanmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR