Apple'ı tehdit eden Türk hacker hapse çarptırıldı

Apple'ın bulut servis iCloud'un açığını bulan 22 yaşındaki Türk hacker, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bulduğu açığı YouTube üzerinde yayınlayan ve Apple'ı tehdit eden genç, Apple tarafından verilecek ödülden oldu ve hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.12.2019 12:08 GÜNCELLEME 25.12.2019 12:11 TEKNOLOJİ
Apple'ı tehdit eden Türk hacker hapse çarptırıldı
Apple'ı tehdit eden Türk hacker hapse çarptırıldı

Apple'ın bulut servis iCloud'un açığını bulan Türk hacker Kerem Albayrak, 2 yıl hapse çarptırıldı. Bildiğiniz gibi son dönemlerde Apple'ın açığını bulan ve gündem olan Türk gençleri, bildirdikleri açıklar sayesinde ödüllerine kavuştu. Fakat iCloud'u hackleyen 22 yaşındaki Kerem Albayrak'ın yaptığı hamle 2 yıl hapis cezası almasına neden oldu.

 

 

APPLE'DAN FİDYE TALEP ETTİ

Apple'ın bulut servis iCloud'un açığını bulan Türk hacker, YouTube üzerinde yayınladığı video ile iCloud'u nasıl hacklediğini açıkladı. Akabinde tam 319 milyon iCloud hesabını ele geçirdiğini açıklayan 22 yaşındaki genç Apple'dan 133 bin pound değerinde Bitcoin ödemesi ve 733 pound değerinde iTunes kodu talep etti. Bu hamlesi üzerine İngiltere'de suçlu bulunan Kerem Albayrak, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Söz konusu durum üzerine kişinin geçmiş geçmişinin temiz olduğunu göz önünde bulunduran mahkeme 2 yıl hapis cezasını 300 saat kamu hizmeti olarak değiştirdi. Şimdi Kerem Albayrak, Elektronik kelepçe ile kamu hizmeti cezasını tamamlayacak.

 

 

APPLE'DAN 100 BİN DOLAR ALABİLİRDİ!

22 yaşındaki Kerem Albayrak, Apple'ın bulut servis iCloud üzerinde bulduğu açığı raporlayarak normal şartlar altında Apple'a göndermesi haline 100 bin dolar ödülün sahibi olacaktı. Fakat 22 yaşındaki gencin fidye yoluna başvurması hem ödülden olmasına hemde ceza almasına neden oldu.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede çalışmak yerine ABD yi seçenler, zorlukla mücadele etmesini beceremeyenler yazık bu milletin evladı devletine milletine hizmet ederek teknolojiyi ülkesinde geliştirmek yerine kaçıp kişisel hevesleri peşine koşuyorlar, halbuki yapacaklarını Türkiyede memleketinde yapsa geleceği hep beraber şekillendirmek gerekmez mi
    Cevapla
  • Sen 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan
    Cevapla
  • Adam Ol 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru haklisin Elif arkadasin yazdigi imkanlar sana sunulsaydi sen kesinlikle ne 5 milyon dolari alirdin nede sana aylik verilen 70 bin dolar maaşi kabul etmezdin demi. ALLAH HASEDLERI SEVMEZ
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Kiskanma, Ne var bunda adama iyi imkan sunmuş apple oda kabul etmiş, Biz her firsatta milliyetciligi karşimizdaki insanlara çamur atmaya kullandigimiz müddetce bizden hiç bişey olmaz. Hadi oradan kiskanç seni
    Cevapla
  • Adam ol 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin söyledigin imkanlar insana sunulursa olur, sen ne kadar iyi mühendis olursan ol çalişma ortamin sana göre tasarlanmadiysa senin iyi bir bilim adamin olman çokta işe yaramiyor. Bu imkanlar en güzel amerikada var kim ne derse desin. Düşünün einstein almanyada kalsaydi bildigimiz einstein olamazdi, bunu kendi söylüyor. Imkanda sunulmasi lazim. 5.milyon dolar ve aylikta 70.bin dolar maaş az parami, hasedlik yapmada o kardeşimizi tebrik etmesini ögre sen önce.
    Cevapla
  • Elif 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim kuzenim apple bir acigini buldu, tam 5.milyon dolar para verdiler, şimdi amerikada apple de çalişiyor, kendine birde özel ekip vermişler 15 mühendisden oluşan, aylik 70 bin dolar maaş veriyorlar. Adam olacaksin kardeşim Adam. Kuzenimin sayesinde ailemizden 50 kişi green card sahibi oldu ,hepsi amerikada şuan
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ata sözü aza şükretmeyen çoğü hiç bulamaz.
    Cevapla
  • Susssssss 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok yaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR