Microsoft açıkladı: Bir işletim sistemi daha tarih oluyor

Ve bir işletim sistemi daha tarih oluyor... Microsoft, Windows 7 için desteğini çekme kararı aldı. Microsoft, normal kullanıcılara desteğini bitirse de şirketlere yönelik hizmet vermeye devam edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2020 23:13 GÜNCELLEME 13.01.2020 23:14 TEKNOLOJİ
Microsoft açıkladı: Bir işletim sistemi daha tarih oluyor
Microsoft açıkladı: Bir işletim sistemi daha tarih oluyor

Microsoft, 2009 yılında kullanıma giren işletim sistemi Windows 7 için desteğini 15 Ocak'ta çekiyor. 10 yıllık miadını dolduran işletim sistemine sahip bilgisayarlar artık güvenlik ve yazılım güncellemesi almayacak.

 

 

Microsoft'un desteğini çekmesiyle Windows 7 işletim sistemini kullanan bilgisayarların çalışmaya devam edeceği ama ileride çıkacak güvenlik açıkları konusunda tehlikede olacağı belirtiliyor. Bilgisayarı virüslerinden korunmak isteyen Windows 7 kullanıcılarının bundan sonra üçüncü parti antivirüs yazılımları kullanmaları gerekecek.

Ayrıca kullanıcılar, Microsoft Office programları için güncelleme alamayacak. Piyasaya yeni çıkan ürünlerin de bu sistemle uygunluğu her zaman olmayacak.

 

 

Şirketler hizmet almaya devam edebilecek

Microsoft, normal kullanıcılara desteğini bitirse de şirketlere yönelik hizmet vermeye devam edecek.

Bu kapsamda Window 7 Pro ve Windows 7 Entreprise sürümleri, bunu kullanan şirketlerin belirli bir miktar para ödemesi karşılığında güncelleme almaya devam edecek. Ancak bu destek de en geç Ocak 2023'te sona erecek.

Microsoft'un sitesinde Windows 7'den Windows 10'a geçmek isteyen kullanıcılar için açıklamalar mevcut.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • RUHİ 4 yıl önce Şikayet Et
    İşletim sistemini değiştirmek sorun değil; sistemin programları tanıması, hata vermemesi ve kullanıcıdan ekstra bir yazılım istememesi gerekir. Ben para vermiş ve bir program almışım, bu program win7 uyumlu fakat bir bakıyorsunuz microsoft son vermiş. O yüzden her ülke kendi sistemini çıkarmalı...
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    para kaptırmayın bunlara
    Cevapla
  • Rebelboy1903 4 yıl önce Şikayet Et
    Xp den geçmem zor olmuş ama sevmiştim.. 7 yi öldüreceğinize 8 i öldürün hiç tutmamıştı.. 10 a geçeli de çok oldu da xp den sonra 7 iyidir
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bence windows 95 ten sonraki en iyi sürüm windows 7 idi diğerleri fos...
    Cevapla
  • Gerçekler 4 yıl önce Şikayet Et
    Pardus var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR