Zuckerberg Twitter kavgasında Trump'ı seçti

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın paylaştığı yanlış bir siyasi bilgiye 'uyarı' etiketi koyan Twitter'a karşı cephe aldı. Trump'ın bir 'sosyal medya kararnamesi' imzalamasının beklendiği bir dönemde Amerikan yönetiminden yana taraf alan, Zuckerberg, sosyal medya platformlarının ‘gerçeğin yargıcı’ olmaması gerektiğini savundu.

ABONE OL
GİRİŞ 28.05.2020 10:58 GÜNCELLEME 28.05.2020 10:58 TEKNOLOJİ
Zuckerberg Twitter kavgasında Trump'ı seçti
Zuckerberg Twitter kavgasında Trump'ı seçti

Fox News’e konuşan Zuckerberg, “Bu konuda bence Twitter’dan farklı bir politikamız var. Ben sadece Facebook’un, insanların çevrimiçi söylediği her şey konusunda gerçeğin yargıcı olmaması gerektiğine güçlü bir şekilde inanıyorum. Genel olarak, özel şirketler muhtemelen olmamalı, özellikle bu platform şirketler, bunu yapacak pozisyonda olmamalı” dedi.

 

DORSEY’DEN YANIT: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’den Zuckerberg’e yanıt ise gecikmedi. Twitter’ın küresel çapta seçimlerle ilgili yanlış ya da tartışmalı bilgileri işaret etmeye devam edeceğini belirten Dorsey, şu ifadeleri kullandı; “Bu bizi gerçeğin yargıcı yapmaz. Amacımız çelişen ifadelerin noktalarını birleştirmek ve ihtilaflı bilgileri göstermek, böylece insanlar kendileri bir yargıya varabilir. Bizim daha şeffaf olmamız kritik çünkü insanlar eylemlerimizin nedenini açıkça görebiliyor.”

 

TARTIŞMA NEREDEN ÇIKTI?

Donald Trump, geçtiğimiz günlerde mesaj yayımlayarak Kaliforniya eyaletindeki başkanlık seçimlerinde posta yoluyla kullanılacak oyların hileye açık olduğunu, oy sandıklarının çalınacağını ve sahte oy pusulası basılacağını öne sürmüştü. Twitter, dezenformasyonu engellemeye yönelik yeni kuralları çerçevesinde bu mesajın altına “Bilgiyi doğrula” uyarısı koymuştu.

Bunun üzerine küplere binen Trump, Twitter’ı ifade özgürlüğünü kısıtlamak ve başkanlık seçimlerine müdahale etmekle suçlamıştı. Hızını alamayan Trump, sosyal medya için ‘ya yeni düzenleme getireceklerini ya da tamamen kapatacaklarını’ belirtmişti. Trump’ın bu gün bu konuda bir kararname imzalaması bekleniyor. 

YORUMLAR 2
  • Nobut 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump bunları yola getirecek.
    Cevapla
  • Kayahan 3 yıl önce Şikayet Et
    Aaaa aaa koca amerikaya bak sen. Twitter i kapatmak mı? İfade özgürlüğüne ne oldu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR