Instagram'ın 10 bin takipçi gerektiren özelliği herkese açılabilir

ABD'de gerçekleşen protestolarda bilgiye daha hızlı ulaşmak isteyen kullanıcılar Instagram'ın "yukarı kaydır" özelliğinin herkese açılmasını talep etmeye başladı. Bu özellik hali hazırda 10.000 ve üstü takipçiye sahip hesaplarda kullanılabiliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2020 12:13 GÜNCELLEME 04.06.2020 12:13 TEKNOLOJİ
Instagram'ın 10 bin takipçi gerektiren özelliği herkese açılabilir
Instagram'ın 10 bin takipçi gerektiren özelliği herkese açılabilir

Yüksek takipçi sayısına sahip olan Instagram hesaplarında link paylaşımı için kullanılan "yukarı kaydır" özelliğinin herkese açılması gündeme geldi. ABD'de başlayan ırkçılık karşıtı protestolarda eylemciler, insanların bilgiye daha hızlı ulaşabilmesi için bu özelliği Instagram'dan talep etmeye başladı. Bu özelliğin herkese açılabilmesi için hatta bir imza kampanyası bile başlatıldı. 

 


Yukarı kaydır neden herkese açık değil?

Bu özellik 10 bin takipçili hesaplara veriliyor. Bu hesaplar, bağlantıları kullanarak paylaşılan haberler, satılan ürünler, YouTube’da yayınlanan videolar gibi şeyleri paylaşabiliyor. Eğer herkes için paylaşılırsa bazı kişilerin özelliği kötü niyetli bir şekilde kullanacağı düşünülüyor. Bu noktada spam ve kötü amaçlı yazılımlara yol açan bağlantılar paylaşılabilir. Instagram ise bu sorunla karşılaşmamak adına yüksek takipçili doğrulanmış hesaplarda bu özelliği paylaşıyor. 

 


Instagram kullanıcıları şimdilik bilgi paylaşımı için profilleri üzerinden link paylaşımı yapmayı tercih ediyor.


Konu hakkında özellikle ABD'de yaşayan sosyal medya kullanıcıları bu taleplerini Twitter üzerinden dile getirmeye devam ediyor. Instagram CEO'su Adam Mosseri konu hakkında sesizliğini koruyor. 

KAYNAK : Haber7, webtekno
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR