Ellerini doğru yıkamayanları uyaran yapay zeka

Koronavirüsten korunmak için yapılan en önemli şeylerden biri olan el yıkama alışkanlığı artık yapay zeka gözetiminde olacak. Japonya merkezli bir firma lavabolara entegre edilen bir kamera sayesinde kişilerin el yıkamayı doğru yapıp yapmadığını kontrol edebilecek. Eğer kişi ellerini doğru bir şekilde yıkamadıysa uyarı verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 15:59 GÜNCELLEME 15.06.2020 15:59 TEKNOLOJİ
Ellerini doğru yıkamayanları uyaran yapay zeka
Ellerini doğru yıkamayanları uyaran yapay zeka

Japonya merkezli teknoloji şirketi insanların ellerini doğru aceleyle mi yıkadığını yoksa az sabun kullanıp kullanmadıklarını gözlemleyebilen bir sistem geliştirdi. Lavaboya monte edilen kamera sayesinde ellerini doğru yıkamayan kişiler uyarılacak.

 

Fujitsu firması tarafından geliştirilen Actlyzer isimli yapay zeka insanların el yıkama hareketlerini analiz ediyor. Özellikle gıda sektöründe çalışanlar için koronavirüse karşı önlem amacıyla geliştirildi.

 

 

Firma bu yapay zeka sisteminin hastene, okul, otel, stadyum gibi halka açık yerlerde kullanılabileceğini belirtiyor.

 

Sistem lavabonun üzerine monte edilen kameralardan gelen görüntülerin yapay zeka ile denetlenmesiyle çalışıyor. Eğer lavaboya giren kişi ellerini doğru şekilde yıkarsa ekranda ‘OK’ yazısı çıkıyor. Eğer kişi ellerini doğru şekilde yıkamamışsa ekranda ‘NG’ yani iyi değil anlamında bir uyarı çıkıyor.

Sistem Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından tavsiye edilen 6 adımlık el yıkama tekniğine uygun olarak çalışıyor.

Fujitsu firması bu sistemin yakında deneme için bazı halka açık alanlarda uygulanacağını duyurdu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR