Koronavirüs Netflix'e kazandırdı

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde insanlar daha çok evde vakit geçirmeye başladı. Haliyle internet kullanımı da artış gösterdi. Bu durumdan Netflix gibi video izleme siteleri karlı çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.06.2020 11:04 GÜNCELLEME 18.06.2020 03:40 TEKNOLOJİ
Koronavirüs Netflix'e kazandırdı
Koronavirüs Netflix'e kazandırdı

Paralı video içerik platformu Netflix, son aylarda yaşanan koronavirüs salgınında binlerce yeni abone kazandı. Bu yılın ilk çeyreği ile geçtiğimiz yılın ilk çeyrek raporları karşılaştırılığında Netflix'in dünya çapında 16 milyon yeni abonesi olduğu ortaya çıktı.

 

 

Ülkemizde ise 2020 yılının ilk çeyreğinde 200 bin yeni abone kazanan Netflix'in ülkemizde toplam 1.7 milyon abonesi oldu. İlk çeyrekte Türkiye'de 53 milyon dolar gelir elde eden Netflix'in ikinci çeyrek sonunda 1.9 milyon aboneye ulaşması bekleniyor.


Salgının Netflix’in abone sayısı ve geliri üzerindeki gerçek etkisini görmek için ikinci çeyrek verilerinin açıklanması gerekiyor. Bu şekilde bir büyüme ile 200 milyon abonenin geride bırakılması oldukça kolay. Ancak, birçok ülkede normal hayata geçişin başlaması ve insanların günlük hayattaki işlerine dönmesi nedeniyle abone sayısındaki artışta ciddi bir yavaşlama söz konusu olabilir.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR