Bakan Soylu açıkladı yeni birim kuruldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet bünyesinde siber suçlarla mücadele eden yeni bir birim kurulduğunu açıkladı. "Siberay" adlı birimin, teknoloji bağımlılığının ve siber zorbalığın önüne geçmek, güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla kurulduğu belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.06.2020 14:30 GÜNCELLEME 19.06.2020 14:32 TEKNOLOJİ
Bakan Soylu açıkladı yeni birim kuruldu
Bakan Soylu açıkladı yeni birim kuruldu

İnternet üzerinden gerçekleştirilen siber suçlar son yıllarda ülkemizde ve dünyada giderek artıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu konuda yeni bir adım atıldığını aktararak konuk olduğu bir televizyon programında Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar bünyesinde yeni bir birimin kurulduğunu açıkladı.

 

 

Soylu, siber suçlara ve alınan önlemlere ilişkin yeni adımların atıldığını söyledi. Emniyet içerisinde 'Siberay' isimli yeni bir birimin kurulduğunu açıklayan Soylu, birimin siber devriyelerle, çocuklara ve gençlere musallat olanlara gerekli cevabı vereceğini öne sürdü. Ayrıca yeni birimin sanal alemde müthiş bir performans sergilediğini ve siber suçları hukukçular, savcılar, hakimlerle birlikte takip ettiğini belirtti.

 

 

Özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi koruyacak

Katıldığı programda siber suçlara karşı oluşturulan yeni birimi, "Hani bizim Kızılay'ımız var, Yeşilay'ımız var, onların her birinin çok önemli etkinlikleri var. Şimdi Emniyet Genel Müdürlüğümüz, Siber Suçlar dairemizin içerisinde Siberay diye, özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi siber suçlardan korumak için yeni bir program başlatıyor." sözleriyle duyurdu.

Yurtdışındaki saldırganları da yakalayacağız

Soylu, insanların sanal alemde hakaretle, iftiralarla karşı karşıya kalmaları veya dolandırılmaları durumunda, Siberay'ın saldırganı yurt içinde olması halinde ivedilikle bulacağının teminatını verdi. Bu konularla bizzat ilgilendiğini belirten bakan Soylu, saldırganların yurt dışında olması halinde bile ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "Son günlerde dünyanın öteki tarafında bir organize suç üyesini yakalayabilmek için, Gürcistan'dan Ukrayna'ya kadar, Kolombiya'ya kadar, Arjantin'e kadar takip ettik ve en son Arjantin'de yakalattık." dedi

Emniyet bünyesinde kurulan yeni birim için siberay.com adlı bir internet sitesi de kuruldu. Söz konusu web sitesinde; siber zorbalık, güvenli ve bilinçli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda vatandaşları bilinçlendirilmesini amaçlayan içerikler paylaşılıyor.

KAYNAK : webtekno
YORUMLAR 2
  • RECEP 3 yıl önce Şikayet Et
    VATANIN SOYLU,MİLLETİN SOYLU ,DEVLETİN SOYLU ,ATALARIN SOYLU SON OLARAK SENDE SOYLU DAHA BU ASİL İNSANA NE DENİR ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SİZLER VE SİZİN GİBİ VATAN SEVDALILARI bu ÜLKEYE EMEK VERDİKÇE bu ÜLKENİN ALLAHIN İZNİ VE KEREMİYLE BAŞARAMAYACAĞI HİÇ BİR ŞEY YOKTUR .
    Cevapla
  • İnsan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah evladımızı doğru yoldan ayırmasın .Halka hizmet Allaha hizmettir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR