Android cihazlar daha hızlı olacak

Samsung, Xiaomi ve LG gibi akıllı telefon üreticileri tarafından tercih edilen Qualcomm daha hızlı cihazlar için kolları sıvadı. Firmanın en iyi mobil işlemcisi Snapdragon 875 için hazırlıklarını tamamladı. 5nm teknolojisiyle üretilecek olan işlemci akıllı telefonları çok daha hızlı hale getirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2020 14:25 GÜNCELLEME 22.06.2020 14:25 TEKNOLOJİ
Android cihazlar daha hızlı olacak
Android cihazlar daha hızlı olacak

Giriş seviyesinden amiral gemilerine kadar birçok akıllı telefon ve tablete güç veren işlemcileri üreten Qualcomm, rakiplerinden bir adım önde olmayı başarıyor. Samsung bile kendi amiral gemilerinde Exynos yerine Qualcomm’un Snapdragon serisini tercih ediyor.

 

Bu yıl satışa sunulan amiral gemisi cihazlara güç veren Snapdragon 865’in yerine geçecek Snapdragon 875 için firma hazırlıklarını tamamladı.

SNAPDRAGON 875 ÜRETİMİ BAŞLADI

 

5nm fabrikasyon süreciyle üretilen işlemci, Snapdragon X60 5G modemini barındırıyor. Fabrikasındaki 5nm işlemci üretim kapasitesini kısa bir sürede artıran firma 60 bin adete çıkmayı başardı. Sektördeki uzmanlar Qualcomm, TSMC’den ayda 6000-10000 adet 5nm işlemci üretmesini istedi.

Tahminler işlemcilerin Eylül ayında Qualcomm’a teslim edileceği yönünde, ancak bu işlemciyi kullanan cihazları yıl sonundan önce veya 2021’in başından önce görmemiz pek mümkün değil. Bunun nedeni ise işlemcilerin Qualcomm’dan sonra telefon üreticilerine gidecek olması.

iPhone 12 serisine güç verecek olan Apple A14 işlemci, benzer şekilde TSMC’nin 5 nm sürecini temel alıyor. Tüm bunlara ek olarak Samsung, 5 nm fabrikasyon sürecini temel alan Exynos 992 işlemcilerinin seri üretimine hazırlanıyor.

 

KAYNAK : shiftdelete