Twitter’dan sonra Google görsel aramalarına doğruluk etiketi

Google, internette yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için yeni bir özellik geliştirdi. Kullanıcılar artık arama motorunda karşılarına çıkan görsellerin altında bu bilginin doğruluğunu belirten bir etiketle karşılaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 24.06.2020 16:04 GÜNCELLEME 24.06.2020 16:20 TEKNOLOJİ
Twitter’dan sonra Google görsel aramalarına doğruluk etiketi
Twitter’dan sonra Google görsel aramalarına doğruluk etiketi

Google, arama motoru olarak dünyanın en çok kullanılan web sitesi konumunda. Bu konuma rakiplerine göre hızlı aksiyonlar almasıyla elde etti.

 

 

Teknoloji devi artık Görseller kısmında yapılan aramalarda öne çıkan görsellerin doğruluğunu kontrol edecek. Bu özellik sayesinde paylaşılan fotoğrafların geçmişi öğrenilebilecek ve kötü niyetli paylaşımların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

 

Google, yeni özelliği blog sayfasındaki “Fotoğraflar ve videolar, insanların dünyada neler olduğunu anlaması için olağanüstü yollar ancak görsel medyanın özellikle bir görselin bağlamı, doğruluğu ve kökeni konusundaki sorgulamalar konusunda eksik yönleri bulunuyor” ifadeleriyle duyurdu.

Twitter, geçtiğimiz günlerde yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için bazı paylaşımların altına "bilgiyi doğrulama" etiketleri getirmişti. Hatta bu etiketleri ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı tweetlerine de uygulamıştı. 

Google Görseller’de yapılan bir aramada bazı sonuçlara ait küçük resimlerde bir doğrulama kodu görülecek. Kullanıcılar bu görselin üstüne tıklayarak doğrulama kontrolünü görebilecek. Bu uygulama yalnızca görseller için değil görseli içeren haberi veya makaleyi de kapsayacak.

Google’ın doğrulama etiketleri bağımsız kurumlar tarafından kontrol edilecek.

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR