Uçan yılanların sırrı çözüldü

Araştırmacılar yüksek teknoloji kullanarak uçan yılanların gizemini çözmeyi başardı. 10 yıl önce ABD ordusu tarafından fonlanan çalışma uçabilen 5 yılan türü için başlatılmıştı. Bu araştırmanın uçan robotların yapımında kullanılabileceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2020 09:49 GÜNCELLEME 30.06.2020 10:05 TEKNOLOJİ
Uçan yılanların sırrı çözüldü
Uçan yılanların sırrı çözüldü

Gelişen bilim ve teknolojiyle beraber dünyamız hakkında her gün yeni bilgilere ulaşabiliyoruz. Özellikle hayvanların davranışları üzerine yapılan araştırmalar gördüğümüz ilginç şeyleri anlamlandırmamızı sağlıyor. Virginia Tech isimli şirket tarafından uçan yılanların sırrı da çözülmüş oldu.

 

 

Uçan yılanlar üzerine yapılan yeni bir araştırmayla konuyla ilgili kilit bir nokta açığa çıktı. Araştırmacılar, hareket yakalama teknolojisi ve yüksek hızlı kameralar kullanarak aerodinamik ve eylemsizlik etkisini birleştiren yılanların üç boyutlu uçuş modelini çıkardı.

Araştırmacılar, bu çalışmayla birlikte uçuş eylemine sadece bir unsurun değil yılanın yaptığı hareketlerin, yılanın deviniminin ve süzülme işlemini mümkün kılan diğer unsuların birleşiminin izin verdiğini keşfetti. Ayrıca yapılan bu çalışma, diğer hayvanlardaki dalgalanmanın farklı bir işlevini de ortaya koydu ki bu, yeni uçan robotların yapımında kullanılabilir.

 

 

Aslında bu çalışma, bundan yaklaşık 10 yıl önce ABD Savunma Bakanlığı tarafından Virginia Tech araştırmacılarının fonlanmasıyla başlamıştı. Çalışma kapsamında 'uçabilen' 5 yılan türü üzerinde çalışılıyordu. Projenin başındaysa Virginia Tech'ten Biyolog Jacke Socha bulunuyordu.

 

 

KAYNAK : webtekno
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • muhasebeci 3 yıl önce Şikayet Et
    belgeselde nasıl yaptığı anlatılıyordu 10 yıl harcamak yerine belgeseli izleseler sanırım daha az maliyetli olurdu :)
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    pek uçuyor gibi gözükmüyor. Afili düşüş desek daha iyi olur.
    Cevapla
  • Emin Çiftçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanatsız yılanı Ancak Allah uçurur. Siz değil
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Kanatlı veya kanatsız hepsi yer yüzünde Allahın ilmi. Müslüman dünya ama indirilen dini anlamaktan dahi aciz. Bu yüzden batı kapılarında dilenir olduk.
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden Ahmet kardeşim, evet ne yazık ki dediğin gibi.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sünnetullah denen Allah'ın (C.C) koyduğu kurallar var. Bunu bulmakta insana düşer. Buna bilim diyoruz. Maalesef bu konuda müslümanlar çok gafletteler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR