Elon Musk çılgın projesi Neuralink için tarih verdi

Elon Musk’ın insan beynini bilgisayara aktarmak için başlattığı Neuralink projesi hayvanlı deneylere başladı. Twitter’dan Neuralink projesiyle ilgili bazı bilgiler paylaşan Musk, 1 yıllık gelişmeleri 28 Ağustos’ta açıklayacağını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.07.2020 10:59 GÜNCELLEME 10.07.2020 10:59 TEKNOLOJİ
Elon Musk çılgın projesi Neuralink için tarih verdi
Elon Musk çılgın projesi Neuralink için tarih verdi

Elon Musk’ın ilk olarak 2017 yılında duyurduğu Neuralink projesi gündemde epey yer almıştı. İnsan beynini direkt olarak bilgisayara dönüştürmek için başlanan projenin gelişimi hakkında ilk defa geçtiğimiz yıl Temmuz ayında bilgiler paylaşılmıştı.

 

Twitter üzerinden önemli açıklamalar yapan Musk, Neuralink projesinin kayedettiği 1 yıllık gelişimi 28 Ağustos tarihinde paylaşacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamalarda insan beynine implant yerleştirmek için cerrahi robotlar kullanılacağı belirtilmişti.

 

İnsan deneylerine başladı

Neuralink projesinde fare ve maymun gibi hayvanlarda testler yapılıyor ve başarılı sonuçlar elde edilmiş. 2019’da açıklanan diğer önemli bilgiyse bu yıl insan testlerine başlanacağıydı. 28 Ağustos tarihinde insan testlerinden elde edilen sonuçların paylaşılması bekleniyor.

Neuralink 2016 yılında San Francisco'da Elon Musk tarafından kuruldu. Şirketin CEO'su ve lideri konumunda ise Jared Birchall bulunuyor. En son 2019 yılının Kasım ayında Neuralink ile ilgili kısa bir açıklama yapan Elon Musk, Neuralink'in otizm ve şizofreniye çözüm getireceğini açıklamıştı.

Neuralink'in ilk başta beyinle ilgili birçok hastalığı çözeceğini düşündüğünü dile getiren Musk, otizmden şizofreniye ve hatta hafıza kaybına kadar birçok şeye tedavi olabileceğini de paylaştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR