Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos'un Twitter hesapları hacklendi

Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos gibi büyük teknoloji patronlarının Twitter hesapları hacklendi. Hesaplardan yapılan 1000 dolarlık bitcoine 2000 dolar ödeme yapacağım şeklindeki paylaşımlar hack olayını ortaya çıkardı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2020 09:25 GÜNCELLEME 16.07.2020 09:25 TEKNOLOJİ
Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos'un Twitter hesapları hacklendi
Elon Musk, Bill Gates ve Jeff Bezos'un Twitter hesapları hacklendi

Bitcoin dolandırıcılarının son hedefi Twitter’daki büyük hesaplar oldu. Aralarında Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos gibi isimlerin yanı sıra Apple ve Uber’e ait hesapların bulunduğu Twitter profillerinden Bitcoin istenen paylaşımlar yapıldı. Doğrulanmış ve yüksek takipçili Twitter hesaplarından yapılan paylaşımların büyük ölçekli bir siber saldırı olduğu tespit edildi.

 

Tweetlerin birçoğu silinmiş olsa da hackerların hala yeni doğrulanmış hesaplar üzerinden Bitcoin isteme paylaşımı yaptığı biliniyor. Elon Musk gibi isimlerin Twitter hesaplarından 1000 dolarlık bitcoin gönderirseniz 2000 dolar olarak geri göndereceği yönündeki tweetler paylaşan hackerlar, sürekli farklı şekillerde paylaşımlara devam ediyor.

 

 

Kısa süre önce Elon Musk’ın hesabından atılan ilk tweet silinmişti. Ancak daha sonrasında yine benzer bir tweet atıldı. Twitter’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi, hackerlara karşı anlık bir mücadelenin verildiği düşünülüyor.

Konu hakkındaki gelişmeleri takip ederek sizinle paylaşacağız.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Volkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepinizin canı cehenneme. İnşallah tez vakitte bu dünyada cehennemi yaşarsınız
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR